woensdag 27 mei 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Foto CBS

Tijdelijke zorglocatie voor daklozen in Charlois

28 maart 2020 (door de redactie)

In de regio Rotterdam Rijnmond komen tijdens de coronapandemie meerdere zorglocaties voor kwetsbare mensen. Dat kunnen dak- en thuislozen zijn, ouderen die niemand thuis hebben om hen te verzorgen of mensen die begeleid wonen.

Voor dak- en thuislozen is een extra zorglocatie beschikbaar waar iemand, indien besmet met corona, in isolatie kan verblijven. Bij een vermoeden van besmetting gaat de persoon naar een daarvoor ingerichte tijdelijke zorglocatie in Charlois (een vleugel in een gebouw van Prokino).

Doorverwijzing nodig

Het is niet mogelijk voor patiënten om zichzelf te melden op de genoemde locaties. De omgeving van de zorglocaties is afgeschermd waardoor de locatie niet bezocht kan worden. Dak- en thuislozen worden via een signalering van straatdokters via speciaal vervoer naar een locatie overgebracht. 

Andere kwetsbare ensen met corona-gerelateerde klachten moeten telefonisch contact opnemen met de eigen huisarts of de huisartsenpost.

Hier een overzicht van de Tijdelijke extra zorglocaties

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road