dinsdag 7 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

The Amazing Stroopwafels presenteren biografie bij Boekhandel Snoek

31 mei 2019 (de redactie)

Amazing Stroopwafels' Wim Kerkhof & Rien de Bruin, en Merlijn Kerkhof spelen, zingen en vertellen bij Boekhandel Snoek naar aanleiding van het verschijnen van de biografie Oude Maasweg kwart voor drie.

Het boek, geschreven door Merlijn Kerkhof, is uitgekomen ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de bekende Rotterdamse band.

Als het aan Merlijn ligt, zijn The Amazing Stroopwafels de allerbeste band van Nederland. Objectief is hij niet. De eigenzinnige frontman van de Rotterdamse formatie is Wim Kerkhof: fenomenaal liedjesschrijver, wereldreiziger en zijn zorgzame vader. Oude Maasweg kwart voor drie is het verhaal van een band die niet in een hokje te stoppen is, een doldwaze roadtrip door vier decennia Nederlandse popgeschiedenis, maar bovenal het verhaal waarin de man tegen wie Merlijn zo opkijkt gaandeweg steeds menselijker wordt. Een even ontroerend als hilarisch boek over een vader en een zoon. The Amazing Stroopwafels (1979) onttrekken zich aan alle wetten van de popmuziek. Ze hebben geen manager, geen roadies, geen groot platenlabel. Toch (of juist daardoor?) zijn ze de meest optredende band van Nederland: in veertig jaar speelden ze bijna zevenduizend keer. Hun klassieker Oude Maasweg staat steevast hoog in de Top 2000. Muziekliefhebbers en muzikanten in het bijzonder zullen in dit boek genieten van de anekdotes, achtergrondinformatie en trivia.

Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Merlijn Kerkhof (gitaar) zijn op zaterdag 1 juni vanaf 14.00 aanwezig op de Meent 126.

Na de muziek is er een signeersessie.

Bron foto is ©boekhandelsnoek (Twitter)

 

Deel dit bericht met je vrienden!