donderdag 17 juni 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Terugkeer van Okapi’s in Blijdorp

17 april 2015 (Zettie Leeuwenburgh)

Tot voor kort waren het nog koddige pinguïns en speelse ijsbeertjes die de aandacht vroegen, nu wordt Rotterdam plotseling 'behekst' door prachtige diepbruin fluwelen ogen die iedereen aanstaren vanaf een tropisch-groene tram die kriskras door het centrum van Rotterdam rijdt.

Ook in de Markthal lokken die diepbruine ogen iedereen en staren kijkers zo uitnodigend vanaf een grote wand vlakbij de ingang aan dat zij zich wel gedwongen voelen om naast hen te gaan staan en een 'selfie' te maken. Nee, ze bewegen niet en maken ook geen enge geluiden.

 

 

 

De Okapi is weer terug in Blijdorp. Foto: BlijdorpZeldzaam
De Rotterdamse Diergaarde Blijdorp laat op deze manier weten dat de zeldzame Okapi's in de dierentuin zijn teruggekeerd. Deze zwaar bedreigde diersoort uit het Centraal Afrikaans regenwoud is in samenwerking met de Markthal ondergebracht in een spiksplinternieuw verblijf van Blijdorp. Zij hebben eerst wat moeten acclimatiseren in hun nieuwe verblijf maar hebben het nu uitstekend naar hun zin.
De Okapi's zijn van nature fijnproevers. Zij zorgen er in de vrije natuur intuïtief voor dat zij zoveel mogelijk 'bladvoer' binnen krijgen afwisselend van bladeren, kruiden, varens tot schimmels voor de nodige vitaminen en mineralen.

Fijnproefweken
Geen wonder dat de Markthal de Okapi's van Diergaarde Blijdorp heeft 'geadopteerd' tijdens de 'Fijnproefweken' tot en met 10 mei om alle Rotterdammers nog meer in de sfeer van het Congolees Regenwoud te brengen. Aanstaand weekeind, 18 en 19 april, van 12 tot 16 uur, is er zelfs een Okapi-informatie-punt van Blijdorp in de Markthal met lekkere Congolese hapjes.
Recepten daarvan zijn gratis te vinden en te downloaden op de websites van Blijdorp en de Markthal. Wie de leukste 'selfie' maakt naast de Okapi's in de markthal en die deelt via de sociale media met: #Blijdorp en mijn Okapi, kan een jaarabonnement voor Diergaarde Blijdorp winnen.

Bekijk ook het nogal hilarische Okapi-filmpje. Een Wnf-project van leerlingen van het Grafisch Lyceum Utrecht.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!