woensdag 29 september 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

luchtopname gebombardeerd Rotterdam met op de voorgrond de demping van de Schiekade Foto Museum R'dam coll nr/31172 CC

Petitie voor Museum Rotterdam

26 juni 2020 (Han van der Horst)

Het Museum Rotterdam laat zich niet als een stuk vee naar een van corona vergeven slachthuis leiden. In hun eigen Nieuwsbrief vergeleken Paul van de Laar en zijn staf de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur met 'de vijfde kolonne': ‘Sterker door Strijd. We brullen als die leeuw op de Coolsingel en laten onze tanden zien’.

De brul was echter snel in de keel gestokt. Paul van de Laar schudt alleen zijn manen nog maar. Kennelijk is hij achter de schermen stevig onder handen genomen over dat gebruik van 'de vijfde kolonne'. Onder de aanduiding 'Rectificatie' is de nieuwsbrief opnieuw rondgezonden. Die opent nu met de volgende verontschuldiging. 

'In onze vorige nieuwsbrief hebben we een ongelukkig gekozen passage opgenomen over de vijfde colonne, waaraan in onze expositie Leeuwen op de Coolsingel aandacht wordt besteed. Daar bied ik mijn excuses voor aan. De passage hebben we in deze nieuwsbrief verwijderd'

De toorn van de Rotterdamse Raad voor het fnuiken van kunst en cultuur (Excuus asjeblief en als mijn pink naar de deleteknop gaat, dan schiet er zo’n verschrikkelijke pijnscheut doorheen. Ik kijk: hij is rood en gezwollen van de jicht. Echt waar. Ik wil het niet maar het komt er van zelf uit) - De toorn van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en zijn netwerk ten stadhuize zijn blijkbaar verschrikkelijk en ver reikend. 

Dit is een reden te meer om de petitie voor de redding van het Museum Rotterdam te tekenen en om via email of facebookpagina daarna de url naar al uw vrienden en kennissen door te sturen. Hij is al door bijna twee en een half duizend minnaars van Rotterdam getekend. U mag op deze erelijst niet ontbreken.

Bent U daar nog niet bij? Zet dan hier Uw handtekening voor het behoud van een Historisch Museum in de stad.  

Teken nu! https://petities.nl/petitions/red-museum-rotterdam

Zie ook:

Lees meer over:

museum rotterdam RRKC petitie
Deel dit bericht met je vrienden!