donderdag 23 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Foto derekotte.nl

Stadsdichter lanceert video ‘Zogezegd’

2 juni 2017 (de redactie)

De Rotterdamse stadsdichter Derek Otte lanceert begin juni de korte film Zogezegd, het woord in Rotterdam. De video brengt 23 Rotterdamse dichters in beeld. Recht voor z’n raap vertellen ze wat ‘het woord’ voor hen betekent.

Met Poetry International Festival, het nieuwe spoken word-festival 010 Says it All en de lancering van de video Zogezegd laat Rotterdam zien dat poëzie en spoken word hand in hand gaan. De video gaat in première tijdens Poetry International Festival waar Derek Otte zelf te gast is en geïnterviewd wordt.

In de video Zogezegd, het woord in Rotterdam komen naast Derek Otte 23 collega dichters aan het woord. In één zin vertellen zij wat het woord, geschreven of gesproken, voor hen betekent. Otte laat hiermee zien hoeveel talent er in Rotterdam is op het gebied van woordkunst. De dichters (o.a. Y.M.P, Daniël Dee, M., Gino van Weenen en Elten Kiene) zetten Rotterdam op de kaart als dichtkunststad en tonen aan dat er in het rauwe Rotterdam veel meer poëzie is dan je denkt.

Meer informatie

Alle gedichten en projecten van de stadsdichter zijn te vinden op stadsdichter010.nl en op Instagram via stadsdichter010.

De première van de video is op 1 juni tijdens het gratis toegankelijke Poëziecafé (16:00-17:30 uur) in het Ro Theater. De dag erna, vanaf 2 juni, is de video online te bekijken via stadsdichter010.nl.

(Bron: Bibliotheek Rotterdam)

 

Deel dit bericht met je vrienden!