zaterdag 8 mei 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Joost Luiten en Lisette Teunisse

Sportstad Awards 2013 uitgereikt

18 december 2013 (Zettie Leeuwenburgh)

De Rotterdam Sportstad Awards zijn deze week uitgereikt aan kanjers van sporters in Rotterdam-Rijnmond tijdens een gala-avond onder leiding van Fatima Moreira de Melo en Jan-Dirk Stouten in het nieuwe Luxortheater. Ook werden de Gehandicapten Sportprijs, een Award voor de Sportvrijwilliger en de Metro Talent Award overhandigd.

Joost Luiten
Sportman 2013 is Joost Luiten, die als eerste Nederlander sinds 2003 een top 50-plek in de Dutch Open wist te bemachtigen. In de verkiezing versloeg hij Ignisius Gaisah en Robin van Persie.

Zwemster Lisette Teunisse is de Sportvrouw van het jaar. Zij dankt haar Award aan o.m. haar WK-prestaties in Monteal. Op de 50 m vrije slag won zij brons, op de 100 m vrije slag zilver en op de 50 m rugslag veroverde zij zelfs de gouden medaille.
Hockey Club Rotterdam won voor het eerst de Award Sportploeg 2013, omdat zij ook voor het eerst in de geschiedenis landskampioen werd. HCR versloeg twee andere landskampioenen, namelijk DOOR Neptunes en Sliedrecht Sport,

Gehandicapten
R.H.V. Leonidas kreeg als beloning voor haar inzet en activiteiten, die zij organiseert voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking, ziekte of handicap (niet-rolstoel gebonden) de Gehandicapten Sportprijs 2013. Leonidas heeft al jaren G-hockey en sinds het begin van dit seizoen ook LG-hockey. Als kers op de taart krijgen de G-/LG-teams een speciale prive clinic van Fatima Moreira de Melo,
Kevin van Hengel werd de Rotterdamse Sportvrijwilliger 2013. Hij heeft zich de afgelopen jaren vooral extra ingezet voor de Anders-Valide Groep en zette bovendien de Rotterdamse Reddingsbrigade weer op de kaart.

Sportcoach
Sportcoach van het jaar werd baseball-speler Evert-Jan 't Hoen, die met zijn team DOOR Neptunes de landstitel won en door de European Baseball Coaches Association ook tot coach van het jaar is uitgeroepen.
Feyenoord directeur Martin van Geel, die de prijs uitreikte, kondigde aan dat hij in het voorjaar een gesprek heeft met Ronald Koeman. ,,Ik kan mij voorstellen dat hij wil weten wat wij als Feyenoord voor hem kunnen betekenen. Bovendien wil ons bestuur weten of Ronald nog ambities heeft om er een vierde jaar aan vast te knopen,’’ aldus Van Geel.

De Metro Talent Award tenslotte ging naar Jean-Paul Boetius van Feyenoord. Hij debuteerde in het seizoen 2012-2013 in het eerste elftal van de voetbalclub op een basisplaats en scoorde meteen. Boetius komt bovendien uit in Jong Oranje.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!