donderdag 2 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

€Spokenshow’ in Oude Luxor

23 november 2018 (door de Redactie)

De SPOKEN Show: Met o.a. Derek Otte en het New Rotterdam Jazz Orchestra

Theater minnend Nederland mag er niet meer omheen: ‘spoken word’ is hot en zou in elk theater tussen het reguliere programma moeten staan! Daarom zet ambassadeur Stichting SPOKEN met de SPOKEN Show het genre in de spotlights. Op dinsdag 11 december laat een greep uit de beste performances van dit moment in het oude Luxor Theater zien hoe divers, vermakelijk en inspirerend deze woordkunstvorm is. Met onder anderen Derek Otte en het New Rotterdam Jazz Orchestra, Babs Gons en winnaars van de laatste SPOKEN Awards.


De SPOKEN Show
In deze editie van de SPOKEN Show betreedt Rotterdamse stadsdichter Derek Otte het podium mét het New Rotterdam Jazz Orchestra en komen SPOKEN Awards winnaars van 2017 Tato Wesselo (comedy), Charlie Dichter (gospel), Ischa den Blanken (storytelling), Hind (poetry) en Insayno (lyrics) met nieuw werk terug naar het oude Luxor Theater. De grande dame van ‘spoken word’ in Nederland, Babs Gons, is er ook bij deze avond die wordt gepresenteerd door MC JR. Tussen de acts door zal ook de korte film SHE worden vertoond waarin maker Sheree Lenting met gebruik van ‘spoken word’ een ode brengt aan de schoonheid en kracht van het vrouwelijk lichaam.

Stichting SPOKEN vindt onderdak in Luxor Theater Rotterdam
Stichting SPOKEN heeft als doel het genre ‘spoken word’ een vaste rol te laten spelen in het landschap van kunst en entertainment en wil daarmee de artistieke positie en carrières van woordkunstenaars naar een hoger plan brengen. De organisatie heeft inmiddels een vaste stek gevonden binnen het pand van het Luxor Theater in Rotterdam.

Afgelopen jaar heeft schrijver Ronald Giphart plaatsgenomen in het bestuur van de stichting, dat verder bestaat uit oprichter Kevin de Randamie en theaterprogrammeur Carlijn Sonneveld. Naast de tweejaarlijkse SPOKEN Awards die volgend jaar weer zullen plaatsvinden en de aankomende SPOKEN Show heeft de stichting ook de netwerkclub Verenigde Taalnaties opgericht om alle organisaties, artiesten en belanghebbenden binnen het woordkunstgenre met elkaar te verbinden.

De SPOKEN Show | di 11 december 2018, 20.00 uur

Oude Luxor Theater, Rotterdam | Tickets € 12,50

Meer informatie: www.spoken.fm | Ticketverkoop: www.luxortheater.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road