zondag 19 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

De Pompenburg

SP en bewoners willen verkoop De Pompenburg aan Amerikaanse investeringsmaatschappij voorkomen

10 februari 2020 (de redactie)

Havensteder is van plan om de flat De Pompenburg te verkopen aan een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Na een bericht in het AD/ Rotterdams Dagblad en een flyer van de SP zijn er door Havensteder georganiseerde bijeenkomsten voor de bewoners geweest. Een aantal bewoners heeft de handen in een geslagen en wil, met hulp van de SP, de verkoop voorkomen.
 

Bewoner Marianne: “Wij als bewoners van De Pompenburg willen niet dat Havensteder onze huizen verkoopt aan een Amerikaanse investeerder. Waarom moet sociale woningbouw uit het hart van het centrum verdwijnen en plaats maken voor dure appartementen? Waarom moeten kwalitatief goede en betaalbare woningen worden gesloopt? Betalen wij hier onze huur voor. Wij willen dat Havensteder onmiddellijk stopt met tijd en geld te steken in de verkoop van onze woningen. Wij willen dat ons iconische complex als symbool van goede volkshuisvesting in het centrum niet verkocht wordt. Daarom halen we nu handtekeningen op bij onze medebewoners.”

De SP ondersteunt de actie van de bewoners. SP-raadslid Taylan Cicek: “Havensteder moet zich volgens de Woningwet vooral richten op het bouwen en beheren van huurwoningen voor mensen met lagere inkomens. Verkopen van 226 prima onderhouden sociale huurwoningen past daar niet bij. Zeker niet nu het centrum steeds meer alleen voor de rijke yuppen wordt met nieuwe woontorens. Daarom steunen wij de bewoners in hun actie en zullen we er alles aan doen de plannen van tafel te krijgen. Dit doen we door heel de stad met ons huurdersverbond.”

Deel dit bericht met je vrienden!