woensdag 18 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

SP boos over politie-inval Tweebosbuurt

24 januari 2020 (de redactie)

De Rotterdamse SP fractie is boos omdat er op donderdag 23 januari een inval is gedaan door de politie in de Tweebosbuurt om de aanwezige krakers aldaar op te pakken en de woningen (illegaal) te ontruimen.

Er is volgens de SP door de politie huisvredebreuk gepleegd, de privacy van de krakers is geschonden en inmiddels zijn de ongeveer 16 aanwezige krakers in de boeien geslagen door 10-15 politieagenten. Eén van de opgepakte personen blijkt zelfs te worden uitgezet uit Nederland en zit nu vast bij de Vreemdelingen detentie bij Zestienhoven.

Er zijn momenteel geen concrete plannen voor de Tweebosbuurt na de recente uitspraak van de rechter dat Vestia de 17 huurovereenkomsten niet mag beëindigen. Toch gaat het bedrijf dat de antikraak platen plaats, onverstoord door met het slopen van de woningen, toiletten en badkamers en het gas gaat eraf. De zittende bewoners, de krakers en de anti-kraak bewoners zijn solidair en hebben eerder op een bewonersavond geklaagd over deze afbraak. Want met de verdere afbraak wordt er een onveilige buurt gecreëerd en voelen de bewoners zich geïntimideerd door de huidige situatie.

De Rotterdamse SP fractie vindt het spijtig dat er een hardhandige (illegale) politie inzet is gepleegd om de krakers die vredig verbleven in leegstaande woningen in de Tweebosbuurt te ontruimen. Daarom heeft de SP fractie vandaag schriftelijke vragen ingediend bij de Burgemeester.

Zie de website van de SP voor meer informatie: Hardhandige inval in Tweebosbuurt

Lees ook: PVV Rotterdam:'SP steunt en faciliteert kraken'

Deel dit bericht met je vrienden!