woensdag 23 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Foto rijnmond.nl

SP-actie tegen wethouder Wijbenga wegens verwaarlozing publieke ruimte

17 januari 2020 (door Kees Versteeg)

ROOD Rotterdam doet vandaag een actie bij de VVD-fractie op het Stadhuis tegen de bezuinigingen op de publieke ruimte. De groep zal symbolisch het afvalprobleem van de stad gaan overhandigen aan de aanwezige VVD’ers. Hiermee willen zij een statement maken tegen de verwaarlozing van de publieke ruimte door de betreffende liberale wethouder.

Bert Wijbenga, wethouder handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven, foto is van Twitter

Rotterdam kampt al een lange tijd met een afvalprobleem. In een enquête onder stadsbewoners noemde 36% de vervuiling van de stad als een groot probleem. Overvolle afvalcontainers zijn aan de orde van de dag en een recentelijke petitie tegen de verwaarlozing van de publieke ruimte haalde al meer dan 5000 handtekeningen. Volgens ROOD is het tijd voor de gemeente om nu eindelijk eens haar verantwoordelijkheid te nemen.

ROOD vertegenwoordiger Sara Niknam:

“De gemeente bezuinigt 17 miljoen op onderhoud van de publieke ruimte terwijl wij in de problemen zitten met overvolle containers. In plaats van dat er geïnvesteerd wordt in betere ophaalvoorzieningen, wordt de bespaarde 17 miljoen ingezet voor onzinnige deur-aan-deurcampagnes en falende sensoren. Terwijl de VVD’ers in hun schone yuppenwijken kunnen wonen, wordt de normale Rotterdammer aangesproken op een door de gemeente veroorzaakt probleem. Daarom gaan wij vandaag de fractie van de VVD overladen met afvalzakken om de verantwoordelijkheid bij hun terug te leggen.”

Lees ook op rijnmond.nl Rotterdam moet buitenruimte onderhouden met 17 miljoen euro minder

Hier foto's van de actie:

Deel dit bericht met je vrienden!