donderdag 28 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Sociale huurwoningen zijn er in maten en soorten. Foto A Bakker

Sociale huur niet omhoog in 2021

18 februari 2021 (een van de redacteuren)

De Tweede Kamer nam op 9 februari 2021 de motie Beckerman c.s. aan met een verzoek aan de regering om de huurprijzen in de sociale huursector dit jaar niet te verhogen. Minister Ollongren gaf op woensdag 17 februari in een brief aan de Tweede Kamer gehoor aan deze motie door met een 'ministeriële regeling' het maximale huurverhogingspercentage op 0% te zetten voor de gereguleerde huursector.

Geen jaarlijkse huurverhoging

Voor huurders in het gereguleerde segment betekent dit dat zij geen jaarlijkse huurverhoging krijgen in 2021 voor de periode 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2022. Ook geen inkomensafhankelijke hogere huurverhoging. Het voordeel voor de individuele huurder is afhankelijk van de hoogte van de huurprijs en de mate van huurverhoging die de verhuurder anders doorgevoerd zou hebben. Gemiddeld scheelt het de huurders zo’n € 6 per maand netto.

De huurbevriezing betekent dat alle verhuurders die gereguleerde huurwoningen verhuren gehouden zijn aan het bevriezen van de huren, ook bij kamers, woonwagens en woonwagenstandplaatsen. 

Zie ook:

Lees meer over:

wonen huurwoning
Deel dit bericht met je vrienden!