donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

‘Sneeuw bestellen bij Polar Europe’

3 augustus 2018 (de Redactie)

Vrijdag gaat het sneeuwen in Brabant. De aanhoudende hittegolf krijgt, plaatselijk en tijdelijk, een verkoelende wending. Op vrijdag 3 augustus valt er namelijk vanaf 11:00 uur sneeuw in het Brabantse Best. De gemeente wordt daarmee officieel de coolste plek van Nederland.

Best, 3 Augustus 2018 - Met 33 graden op de thermometer klinkt dit als fake nieuws, maar het gaat echt gebeuren. Onder het motto “Cool Best” gaat CoolBest in samenwerking met de gemeente Best het Dorpsplein veranderen in een ware sneeuwwereld, om er zo de coolste plek van Nederland van te maken. Van 11:00 uur t/m 15:00 uur kunnen mensen hier in hun korte broek of zwemkleding op strandstoelen in de sneeuw liggen, sneeuwpoppen maken, sneeuwballengevechten houden, sleeën en genieten van verkoelende drankjes.


De sneeuw wordt geleverd door Polar Europe, die dit ook doet voor o.a. de Olympische Spelen. Rond 11 uur wordt de sneeuw op het plein gespoten en zal geleidelijk smelten.

“In de aanhoudende hittegolf ontstond het idee om Best te gaan koelen met CoolBest. Met deze actie willen wij op een leuke manier zowel verkoeling als hydratatie bieden aan de bewoners en bezoekers van Best. Hoe cool is het om te kunnen zeggen dat je met 33 graden in de sneeuw hebt gespeeld? Best cool, toch?!”, aldus Sabine Blom van CoolBest. En, voegt zij toe; vergeet niet om met deze hitte verkoeling te zoeken en goed te blijven drinken. 2 Liter per dag is een must om niet uit te drogen.

Deel dit bericht met je vrienden!