zondag 22 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Sluiting Havenpolikliniek: Ouderenzorg naar de wijken

24 januari 2020 (de redactie)

Zes Rotterdamse ziekenhuizen bieden poliklinische zorg in de Havenpolikliniek. Ook bevindt zich daar het Zorgpension voor ouderen. Op 1 oktober 2017 is de zorg van het Havenziekenhuis overgedragen aan deze partnerziekenhuizen. Ook werd daar het Zorgpension voor ouderen gevestigd. De Havenpolikliniek sluit echter eind van dit jaar haar deuren.  Dan wordt het pand gesloopt en komt er nieuwbouw voor terug.

Er is ruimte gereserveerd voor zorginstellingen en artsen. Hoe duur de vraagprijs gaat zijn, is nog niet duidelijk. De afgelopen maanden hebben zorgverleners vaak geklaagd over de hoge prijzen voor praktijkruimten in het centrum van de stad.

De gemeente Rotterdam werkt aan een oplossing om de zorg voor ouderen die nu nog in het oude pand van het Havenziekenhuis is gevestigd, ergens in de wijk onder te brengen. Die belofte heeft wethouder Sven de Langen gedaan aan de Rotterdamse gemeenteraad.

De poliklinieken gaan verder in de ziekenhuizen Erasmus MC, het Franciscus Gasthuis & Vlietland, het Maasstad- en het IJsselland Ziekenhuis. (Bron: rijnmond.nl)

Zie ook: Einde polikliniek Havenziekenhuis geldkwestie

Hier een overzicht van de poliklinieken in Rotterdam:

Lees meer over:

ouderenzorg
Deel dit bericht met je vrienden!