zondag 20 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Skateparken, voetbalkooien & Luchtsingel & Maaskade Noordereiland (half) gesloten

28 maart 2020 (door de redactie)

Update: Geen bruiloftgasten meer bij huwelijk en andere maatregelen

De Rijksoverheid heeft maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook in Rotterdam hebben we hier natuurlijk mee te maken.

In de noodverordening van 27 maart zijn maatregelen aangescherpt en nieuwe ingevoerd:

 

Campings in Rotterdam-Rijnmond zijn gesloten.

Skateparken, voetbalkooien en dergelijken worden gesloten:
Skateparken: Skatepark Westblaak, Skatepark Zuiderpark, Bad Skatepark Oud-Charlois, Sidelingsepark Skatebaan, Skatepark Soetendaelseplein, Skatepark Marijke van der Wel, Skatepark Schiebroek, Skatepark Nesselande, Skaterpark Schieplaza, Skatepark Heemraadsingel.

Voetbalkooien: Kipstraat, Rochussenstraat, Josephplein, Van Speykstraat, t Landje, Willem Ruyslaan, Taxusstraat

Brug: Schiekadeblok naar Pompenburg

Luchtsingel, foto rotterdaminfo


Sportpark: sportplaza zuiderpark de fitness toestellen, fitness toestellen strand Nesselande, fitness toestellen Schuttersveld


Maaskade: 

Tientallen borden die zaterdag op het Noordereiland zijn geplaatst, zorgden voor verwarring. De borden, die melden dat de Maaskade is gesloten vanwege het coronavirus, zijn inmiddels weer verwijderd.

Zaterdagmiddag werden tientallen borden geplaatst langs de hele Maaskade. Brigitte Moratis, woordvoerder van de gemeente Rotterdam, laat weten dat de borden waren bedoeld voor het stuk van de Maaskade ter hoogte van de Willemsbrug.

Vanwege het samenscholingsverbod worden de borden bij de Willemsbrug en het Prinsenhoofd geplaatst. Daar zitten vaker groepen. Bij het plaatsen van de borden werd per ongeluk de hele Maaskade en ook de Prins Hendrikkade afgezet, inclusief het Hefpark.

De verkeerd geplaatste borden zijn later op dezelfde avond weer verwijderd. (Bron rijnmond.nl)

Restaurant La Plancha op het oude bruggehoofd aan de Maaskade, foto La Plancha

Update: Afsluiting Maaskade geen beletsel voor gewapende mannen om de Aldi op diezelfde Maaskade te overvallen: Aldi op Maaskade overvallen

Plein: Martinus Steynstraat (plein) - zie foto hierboven van Google Maps

Mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven.

Evenementen met een vergunnings- en meldplicht zijn verboden tot 1 juni 2020. Ook als het gaat om samenkomsten van minder dan 100 mensen.

Er is een uitzondering gemaakt voor onder andere gemeenteraden. Voor begrafenissen geldt dat er maximaal 30 personen mogen zijn, maar alleen als zij 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden.

Alle overige adviezen en voorschriften blijven tot 6 april van kracht, ook de sluiting van scholen.

 

Noodverordening: groepsvorming niet toegestaan

 • De maatregelen van het rijk zijn nu ook van kracht in de regio Rotterdam-Rijnmond. Met de noodverordening van 26 maart is het niet meer toegestaan om in groepen op straat of in de parken te zijn. Afstand houden blijft onverminderd belangrijk.

  Op 26 maart tekende burgemeester Aboutaleb, vanuit zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, een aangescherpte noodverordening. Hierin staan de maatregelen die het kabinet maandagavond heeft gepresenteerd. Burgemeesters hebben verregaande bevoegdheden gekregen. Zo kunnen ze gebieden gaan aanwijzen waar het verboden is om te komen. Bijvoorbeeld parken, stranden of wijken.

  De maatregelen die het kabinet eerder afkondigde blijven ook tot 6 april gelden. Dat betekent dat we in Nederland tot die tijd:

 • thuisblijven bij milde verkoudheidsklachten, zoals, neusverkoudheid, hoest, koorts en keelpijn.
 • geen handen schudden.
 • thuiswerken als dat kan.
 • alle bijeenkomsten worden tot 1 juni verboden.
 • 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar houden. Lees hier hoe dit in de praktijk werkt
 • algemene hygiënemaatregelen nemen. Dit zijn: goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken.

Bron: Gemeente Rotterdam

Deel dit bericht met je vrienden!