maandag 2 augustus 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Schaatshal tot 28 februari 2016 open

16 november 2015 (Zettie Leeuwenburgh)
Schaatsbaan Rotterdam, het verrassende Stadsinitiatief 2013 van de Stichting Sportland, op het Sportcomplex Toepad (95) in Rotterdam-Kralingen opent onverwacht vroeg.

Ondanks de hoge buitentemperaturen zijn al dit weekeind de deuren van de overdekte Funbaan open gegaan. De baan is vooral geschikt voor ‘de kleintjes´, beginnende schaatsers, schoolschaatsen, kunstschaatsen, ijshockeyers en enthousiaste beoefenaars van het Schotse schaatsspel curling.

 De fanatieke wedstrijdrijders moeten, volgens (onbezoldigd) directeur Robbert Wever nog even geduld hebben tot 28 november.Geduld
De fanatieke wedstrijdrijders moeten, volgens (onbezoldigd) directeur Robbert Wever nog even geduld hebben tot 28 november. Dan gaat ook de officiële 400-meter Schaatsbaan open. Plannen om het schaatsseizoen zo mooi mogelijk te maken voor alle schaatsliefhebbers in Rotterdam en verre omgeving zijn er te over en Wever hoopt op meer dan 150.000 actieve bezoekers. Met dit aantal sloot de schaatsbaan het vorig schaatsseizoen in 2014 af.

Bouw
Op 16 november is de bouw van de grote ijsbaan begonnen, een overkapping die 12 meter breed en 6 meter hoog is, een klus die op 28 november geklaard moet zijn. Dan kunnen ook de snelheidsduivels, jonge talenten en schaatsverenigingen weer op Schaatsbaan Rotterdam terecht.
Er blijken al veel aanmeldingen te zijn voor onder meer de Curling-clinics. Voor gewone schaatslessen voor de allerkleinsten en beginnende schaatsers loopt het storm. Werd vorig jaar voor het eerst weer een echte Rotterdam Schaatsmarathon gereden, ook voor dit seizoen staat die op het programma.

Sterren
Wie weet zien we daar wel de schaats-sterren, die afgelopen week zulke mooie prestaties leverden tijdens de KNSB Cup in Enschede. De regionale schaatsers, zoals Erik Jan Kooiman, Sanneke de Neeling en Diane Valkenburg, die startbewijzen veroverden voor de World Cup.

Eén ding is zeker: ’Niets is wat het lijkt’. In Rotterdam ligt een pracht van een schaatsparadijs op een kunstgrasveld waar 8 maanden per jaar wordt gehockeyd en in de wintermaanden wordt geschaatst.

De baan is vooral geschikt voor ‘de kleintjes´, beginnende schaatsers, schoolschaatsen, kunstschaatsen, ijshockeyers en beoefenaars van curling.

Deel dit bericht met je vrienden!