dinsdag 24 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Scenario Supercrisis 2009

23 december 2008 (de Redactie)

Wat brengt het komende jaar voor ons allen? Je hoeft geen helderziende te zijn voor de komende toekomstvisie. Wereldwijd slaat de angst voor de recessie toe. Recessie? Het wordt in 2009 een ‘Supercrisis’ die zijn weerga niet kent. De financiële crisis van de jaren twintig en dertig, toen de aandelenbeurzen ontploften, verdwijnt in het niets in vergelijking met wat voor ons ligt. Het volgende scenario ontwikkelt zich het komende jaar.
De Amerikaanse vice-president Joe Biden zei deze week: ,,Het zal mij niet verbazen, niemand moet verbaasd zijn als de totale Amerikaanse economie in 2009 in elkaar stort.’’

De autofabrikant Chrysler is als eerste reeds voor een maand gesloten. General Motors en Ford volgen spoedig. Met de toeleveringsbedrijven komen in de States zeker 7 miljoen mannen en vrouwen op straat te staan.
Aandelenbeurzen van Azië tot Europa en Amerika vallen als een plumpudding in één. Banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen klappen als een zeepbel uit elkaar. Het geld ligt op straat, volkomen waardeloos. Nog te vies om te gebruiken als pleepapier. Het transport op moeder Aarde komt volkomen tot stil stand. Na een korte periode van hamsteren worden supermarkten en winkels geplunderd. Volkomen leeg, de chaos en anarchie is compleet.

In alle grote steden heerst grote angst, paniek, de schaarste aan drinkbaar drinkwater en voedsel nemen met de dag toe. Er rijden geen treinen, bussen, trams en metro’s meer. De files wereldwijd zijn in één klap opgelost, bij gebrek aan geld en dus brandstof. Vliegtuigen vliegen niet meer, schepen liggen werkloos in de havens.
Is er dan in dit zwartste scenario van aanstaande ‘Doomsday’ geen enkele hoop, geen enkel licht meer aan de horizon? God zij dank, wel! De bevrijding van het slaafse bestaan is nabij.
Moeder Aarde is na meer dan een eeuw van plundering, verkrachting, oorlogen, ontploffende atoombommen, roof van regenwouden, vervuilingen van zeeën en oceanen, smeltende poolkappen eindelijk, eindelijk tot acute stilstand gekomen.

In Amerika gaat onder Barack Obama en voormalig vice-president Al Gore een totaal nieuwe wind waaien. The Observer van afgelopen zondag 21 december meldt vanuit New York: ‘Obama launches a new green revolution.’ En: ‘Climate expert given top science role.’
De Verenigde Naties - het corrupte zooitje - zijn ontmanteld. Politici de laan uitgestuurd. Er is een nieuwe wereldregering gevormd onder de naam Scientist United Safe Earth First (SUSEF). Geld als betaalmiddel afgeschaft (ooit vissen en vogels gezien die een dubbeltje voor hun kostje betaalden.., laat staan een blauwe brief ontvingen). De revolutie in het mensenlijk brein – tussen de oren – gaat om geven en niet meer om nemen, graaiën, plunderen.

Oorlogen zijn verleden tijd. Vredessoldaten met blauwe helmen delen voedsel en drinkwater uit. Het vissen in zeeën en oceanen rondom onze planeet is voor zeven jaar ten strengste verboden. Regenwouden, de longen van onze aarde, worden her beplant. Uit de voormalige autofabrieken rollen tractoren en landbouwmachines, draaiend op zonne-energie. Woestijnen wereldwijd worden vruchtbaar gemaakt.
Op onze Moederplaneet heersen rust en vrede. Nu het paradijs nog terug op Aarde.

U allen een zeer gelukkig, gezond en gezegend 2009 toegewenst!


Deel dit bericht met je vrienden!