zaterdag 8 mei 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Foto: Nationaal Archief

Saskia Stuiveling (71) plotseling overleden

24 april 2017 (Jim Postma)

Geheel onverwacht is vorige week op donderdag 20 april Saskia Stuiveling (71) overleden. Zij was voormalige President van de Algemene Rekenkamer. Stuiveling bezweek aan een hartaanval. Reanimatie in het ziekenhuis mocht niet meer baten. Over twee weken zou zij 72 jaar zijn geworden.

Saskia Jenne Stuiveling werd op 3 mei 1945 geboren in Hilversum. Zij was de dochter van letterkundige en hoogleraar Nederlandse Letterkunde, prof. dr. Garmt Stuiveling.

Stuiveling studeerde rechten en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na haar studie werd zij medewerker van burgemeester André van der Louw of zoals op het Rotterdamse stadhuis altijd werd gezegd: ‘De rechterhand van Van der Louw.’ Stuiveling vervulde een prominente rol in de PvdA. In het kabinet Van Agt 2 werd zij staatssecretaris van Binnenlandse Zaken.

In 1984 werd zij lid van de Algemene Rekenkamer. Van 1996 tot 2015 zwaaide Saskia Stuiveling daar de scepter als de eerste vrouwelijke President. Zij was getrouwd met kinderarts Dop Scheewe.

Aanstaande vrijdag is er een vanaf 15.00 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Hoflaankerk in Kralingen, vlakbij haar woonplaats.

Bron onderste foto: Wikipedie (Nationaal archief)
Op de foto hieronder zien we Stuiveling en Kordes (Rekenkamer, 1985)

 

Deel dit bericht met je vrienden!