donderdag 26 november 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

RTV: Rotterdammers in het Groen

19 september 2018 (door de Redactie)

Nieuw programma op TV Rijnmond: Rotterdammers in het Groen

Vanaf zaterdag 22 september 2018 zendt TV Rijnmond een nieuwe documentaireserie uit: Rotterdammers in het Groen. In dit programma gaat Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam een kijkje nemen bij stedelingen in de stadsnatuur van Rotterdam. Rotterdammers in het Groen is elke zaterdag om 17.15 uur te zien op TV Rijnmond en Rijnmond.nl.


Kees Moeliker ziet de laatste jaren de aanwezigheid van één diersoort opvallend toenemen in de stadsnatuur: de mens. In de documentaireserie Rotterdammers in het Groen onderzoekt hij de rol van de mens en neemt hij de kijker mee door parken en tuinen, over daken en langs singels op zoek naar Rotterdammers in het groen. Hierbij komen verschillende vragen aan bod, zoals: wat doet de Rotterdammer in de stadsnatuur en waarom is het stedelijke groen steeds meer een collectieve achtertuin.

Tijdens de opnames voor de nieuwe serie heeft Kees Moeliker verschillende plekken ontdekt en nieuwe inzichten opgedaan. "Als bioloog en natuurliefhebber was het wel even wennen om mij in het Rotterdamse groen nu eens niet op dieren maar op mensen te focussen. Regelmatig dwaalde mijn blik af naar een tikkende specht of een jagende sperwer. Toch kreeg ik de smaak te pakken. Ik heb ontdekt hoe Rotterdammers parken, tuinen en singels op verschillende manieren omarmen als een natuurlijk verlengstuk van hun leefgebied. Stadsnatuur is echt onmisbaar, voor iedereen!" aldus Moeliker.

Vanaf zaterdag 22 september 2018 zijn de bevindingen van Kees Moeliker in het vijfdelige programma ‘Rotterdammers in het Groen’ iedere week om 17.15 uur te zien bij TV Rijnmond en Rijnmond.nl

Meer informatie over de Rotterdammers in het Groen is te vinden op: www.rijnmond.nl/nieuws/172813/Rotterdammers-in-het-Groen

Deel dit bericht met je vrienden!