woensdag 16 juni 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Roze ook in dierenwereld. Foto Museumwinkel

Roze Woensdag anders dit jaar

22 juli 2020 (de redactie)

Dit jaar geen groots feest op Roze Woensdag tijdens de Vierdaagse van Nijmegen op 22 juli a.s. Toch blijft het belangrijk om stil te staan bij de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap.  Op deze dag vraagt de organisatie van Roze Woensdag in samenwerking met stichting Vierdaagse feesten en andere (LHBTI+) partijen aandacht voor de LHBTI+ gemeenschap in Nijmegen en omstreken. Daarom zal Nijmegen 22 juli overspoeld worden met de kleur roze en regenboog vlaggen.

Omdat in de dierenwereld ook soorten van elk pluimage bestaan, wil ook de Museumwinkel.com, een winkel voor interieur en opgezette dieren, daar ook extra bij stil staan! 

Homoseksuele liefde komt regelmatig voor in de dierenwereld. Vandaar dat de etalage van Nijmeegse De Museumwinkel.com roze zal kleuren en er regenboogvlaggen aanwezig zullen zijn. 1500 Verschillende diersoorten vertonen namelijk homoseksueel gedrag, waaronder pinguïns, fruitvliegjes, tuimelaars, flamingo’s en bonobo’s

Homoseksuele pinguïns vragen tijdens het paarseizoen bijvoorbeeld een vrouwtje om een ei voor ze te leggen, welke ze vervolgens met zijn drieën of met zijn tweeën uitbroeden. Die laatsen zullen op Roze Woensdag ook te zien zijn in de Nijmeegse winkel zo meldt het persbericht daarvan trots. Waarschijnlijk wel in opgezette vorm. 

Zie ook:

Lees meer over:

dieren LHBT Vierdaagse
Deel dit bericht met je vrienden!