woensdag 8 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Rotterdamse Sociale Alliantie: Verkiezingen

31 januari 2018 (door de redactie)

Nog zeven weken voor de gemeenteraads-verkiezingen. In Rotterdam. En vooral voor de mensen met het minste geld, worden het belangrijke verkiezingen. Ook al wordt er overal van de daken geschreeuwd dat de crisis voorbij is, voor meer dan 100.000 van de 600.000 Rotterdammers is dat niet het geval. Met langdurige financiële achterstanden, schulden en sociale vereenzaming.

Natuurlijk is voor deze Rotterdammers de weg naar de stembus op 21 maart, niet het eerste wat in hen opkomt, bij de beslommeringen van alledag. En dreigt cynisme of apathie voor de politiek. Immers: “of je nu door de hond of de kat gebeten wordt, het maakt niets uit”.


Toch is het noodzakelijk dat we onze mouwen opstropen en opkomen voor onze grondrechten, zoals die in de grondwet staan: werk (artikel 19), bestaanszekerheid (artikel 20), een goed milieu (artikel 21), gezondheid, wonen, ontplooiing (artikel 22) en onderwijs (artikel 23). Allemaal zaken, waartoe de overheid zich verplicht heeft om zorg voor te dragen.

Vandaar laten deze verkiezingen in de armste grote stad van Nederland een ommekeer zijn, dat de Rotterdammers weer de macht in handen nemen en zich samen gaan verzetten tegen maatregelen, die alleen maar de rijkste Rotterdammers ten goede komen.

We willen dat Rotterdam weer een wereldstad met een sociaal hart wordt en een veilige haven, voor wie van de zorg van de overheid gebruik moet maken.

Laten we de ideologie opzij schuiven, die ons wordt opgedrongen, dat de zogenaamde markt alles oplost. Wie de verantwoordelijkheid heeft, moet de zaken oplossen en dat is de OVERHEID, of het nu het rijk of de gemeente is. De oplossing is er in deze belangrijke havenstad, het is zeker mogelijk. Als we samen een beweging van verzet worden, dan gaat het gebeuren.

Lees het manifest van RoSA!, loop mee in de mars tegen de armoede op zaterdag 10 maart, neem al uw buren mee en stem op 21 maart op één van de acht partijen die een nieuw, rechtvaardig armoedebeleid in Rotterdam ondersteunen.

Lees verder in de Nieuwsbrief:

http://www.rosarotterdam.nl/nieuwsbrief114.html

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven