maandag 6 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Rotterdammer Paul Ivo naar Grande Finale Ouderen Songfestival - stem mee!

18 november 2019 (door de redactie)

De voorrondes en de prefinales van de 28e editie van het Het Ouderen Songfestival zijn ten einde. Circa honderdzestig 55+-kandidaten stonden, begeleid door pianist en artistiek leider van het Ouderen Songfestival Kees van Zantwijk en aangekondigd door presentatrice Eva Zwaving, sinds 19 september j.l. in de voorrondes verspreid door het land. Met zijn 94 jaren was de Amsterdammer Joop Kalthoff de oudste deelnemer. Hij maakte weliswaar indruk met Amsterdam bij nacht, een eigen hertaling van Stangers in the night, maar voor hem bleef het bij de voorronde. Uit de elf voorrondes kwamen vijfenveertig prefinalisten voort. Verspreid over drie prefinales traden zij op in Aan de Slinger te Houten, Theater de Speeldoos Vught en Posthuis Theater Heerenveen. Het Ouderen Songfestival Combo onder leiding van Kees van Zantwijk begeleidde de kandidaten. De presentatie was in handen van Ruud Douma.

Per prefinale konden vijf kandidaten door naar de Grande Finale. Voor de zestiende finaleplek werd, voor het eerst in de geschiedenis van het Ouderen Songfestival, een wildcard ingezet. Onafhankelijk van de jury bepaalde Kees van Zantwijk wie alsnog naar de Grande Finale mag. De wildcard heeft hij op 10 november na afloop van de laatste prefinale in Heerenveen uitgereikt aan Frans Bloem. 'Hij is een finaleplaats waardig, zowel wat betreft zang- en podiumprestatie als zijn keuze voor 'Help is on the way', een spannend, veeleisend lied', aldus Van Zantwijk.

Op zaterdagmiddag 7 december zullen zestien finalisten strijden om de eerste, tweede en derde vakjuryprijs en de Hans Martinusse Amsterdam publieksprijs. De zevenkoppige jury staat onder voorzitterschap van Evert de Vries. Tijdens de Grande Finale wordt ook bekend gemaakt wie de internetprijs heeft gewonnen. Iedereen kan tot en met de dag van de finale tot uiterlijk 12.00 uur hier de geluidsfragmenten van alle finalisten beluisteren en zijn of haar digitale stem uitbrengen..Online is de strijd om de internetprijs inmiddels in volle gang!

Zanger/entertainer Paul Ivo is geboren en getogen Rotterdammer. Hij is geïnspireerd door de muziek uit zijn jeugd zoals Elvis Presley, Tom Jones en Engelbert Humperdinck.
In 1980 ooit begonnen als Elvis-imitator ontwikkelt Paul Ivo zich door de jaren heen tot entertainer met een uitgebreid repertoire van rock, ballads, pop en evergreens, zowel Engels- als Nederlandstalig. In 2011 gaf hij in eigen beheer de cd Walk A Mile In My Shoes uit.

Finalisten OSF 2019
Amsterdam   Frans Bloem  wildcard
Amsterdam   John Spoel   
Amsterdam   Wil Tifres  
Apeldoorn   Elly Spruyt
Delft   Ferry Verschuyl             
Haarlem   Jo Ann Edelenbos                          
Heemstede   Paul Herber                      
Heythuysen   Helma van Gorkum - Elmah    
Hippolytushoef   Heleen Butijn                
Hoofddorp   Viviane Dumollard               
IJmuiden  José van Waveren          
Leeuwarden   Trienke Hoogenberg      
Oss   Berry Reijnen                
Schijndel   Dries van der Heijden             
Rotterdam   Paul Ivo                                        
Valkenswaard   Stan Rotteveel          
   

Zaterdag 7 december Aanvang 14.00 uur
Ouderen Songfestival 2019 GRANDE FINALE
DeLaMar Theater Amsterdam
Presentatie Dolly Bellefleur
Ouderen Songfestival Orkest o.l.v. Kees van Zantwijk
kaartverkoop kassa DeLaMar Theater

Meer informatie:

Stichting JAM | Ouderen Songfestival
www.ouderensongfestival.nl | 020 622 01 83 | info@ouderensongfestival.nl

Lees meer over:

Ouderen Paul Ivo Songfestival
Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven