woensdag 15 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Rotterdammer moordverdachte Borst

26 januari 2015 (door Jim Postma)

 

Bij een 38-jarige man uit Rotterdam is vandaag door de recherche uitvoerig huiszoeking gedaan als mogelijke verdachte van de moord op ex-minister Els Borst. Dank zij een DNA is deze verdachte, Bart U., in beeld gekomen. Het al maandenlang opererende rechercheteam betrokken bij het onderzoek naar de moord in februari 2014 op Borst had tot op heden geen enkel DNA-spoor van deze nieuwe verdachte.

 


 

Het huis van Els Borst te Bilthoven waar ze in februari 2014 werd gevonden.Bij toeval is dit onlangs aan het licht gekomen. Verdachte U. zat al sinds maandag 12 januari van dit jaar vast op verdenking van moord dan wel doodslag op zijn zuster aan de Oude Dijk in Rotterdam. Deze zus werd daar op 10 januari 2015 dood aangetroffen.
Het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) heeft na de verdenking van de 38-jarige man zijn DNA-profiel van de databank afgehaald. Afgelopen woensdag 21 januari deelde het NFI mee dat er een ‘hit’ was met het DNA-profiel in het onderzoek naar de dood van Els Borst.

Na het bekendmaken van deze ‘hit’ is het onderzoek van de NFI nu gericht op het vaststellen of deze verdachte betrokken was bij de moord op de ex-minister. De nabestaanden van Els Borst zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven