vrijdag 17 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

still uit clip Shooter 2.0 van Blacka

Han van der Horst: Rotterdam weer een stukje veiliger

10 februari 2020 (H. van der Horst)

De Rotterdamse rapper Blacka is door de politie aangehouden wegens verboden wapenbezit. Pistool noch mes zijn bij hem thuis gevonden. Toch moeten zij het volgens de helden van het Haagseveer wel zeker zijn, want ze hebben zelf gezien hoe hij er in videoclips mee zwaait.

Blacka heeft namelijk staaltjes van zijn muzikaal, poëtisch en choreografisch kunnen op Youtube en kanaal24 uitgebracht. Grote foei. Zijn laatste prestatie heet ook nog shooter 2.0. Wij zien het beeld van een pipa en daar voor van dat tape waarmee de politie de plaats van de misdaad afplakt.

Dit alles is slecht nieuws voor Rotterdam als filmstad en decor van televisieseries. Etnisch profileren is immers het laatste waar politie en gemeente zich schuldig aan maken. Daarom worden dikke auto’s net zo vaak op de Putselaan en de Brielselaan aan de kant gezet als op de Hoflaan en de burgemeester Le Fèvre de Montignylaan. Naar analogie hiervan zullen afleveringen van Flikken Rotterdam en vergelijkbare series niet meer straffeloos gemaakt kunnen worden. De makers en de acteurs zullen door wakkere politieagenten van hun bed worden gelicht zodra zij zich op de televisie met vuur- of steekwapens hebben vertoond.

Heel terecht: Rotterdam is een stad des vredes. Als acteurs en rappers arrestatie willen voorkomen, dan zwaaien ze maar met palmtakken als ze zo nodig wat in hun handen willen houden.

De Erasmusbrug en de kop van Zuid minder in beeld, maar ons Rotterdam zal er een stuk veiliger op worden.

We kunnen allemaal stuk geruster slapen.

still uit musicclip Shooter 2.0 van Blacka

Zie ook:

Lees meer over:

veiligheid blacka rap DJ clip
Deel dit bericht met je vrienden!