dinsdag 17 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Rotterdam The Hague Airport wordt vaccinatielocatie Rotterdam en omstreken

30 december 2020 (de overheid)

Rotterdam The Hague Airport is de locatie in Rotterdam-Rijnmond waar vanaf 11 januari wordt gestart met vaccineren. Het is één van de drie eerste GGD-locaties in Nederland, naast Hart van Brabant en Utrecht.

Er is gekozen voor deze XL-locatie, vanwege de ruim opgezette paviljoenen. Eén paviljoen wordt volledig gebruikt om te vaccineren. Het andere paviljoen blijft beschikbaar voor testen.

Bereikbaarheid

Daarnaast speelt de bereikbaarheid ook een grote rol in de keuze voor deze locatie. Rotterdam The Hague Airport is centraal gelegen en heeft voldoende parkeergelegenheid. Er worden plannen uitgewerkt om ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer te verbeteren. Een van de oplossingen is de inzet van pendelbussen.

Zorgpersoneel eerst

De eerste groep die wordt opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en thuiszorg (via de Wmo-ondersteuning). Medewerkers krijgen een uitnodiging via hun werkgever.

Twee prikken

Het coronavaccin bestaat uit twee prikken. Er moeten drie weken tussen de eerste en tweede prik zitten. Daarom krijgen mensen twee afspraken voor de vaccinatie. Op deze vaccinatielocatie wordt er vanaf 11 januari 7 dagen per week gevaccineerd.

Zie ook:

Lees meer over:

vaccin
Deel dit bericht met je vrienden!