dinsdag 26 januari 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Hier de Rotterdamse vlag met wapen

Rotterdam moet grootste vlag van Nederland krijgen

16 december 2019 (Kees Versteeg)

Rotterdam moet de grootste vlag van Nederland krijgen. Tenminste, dat bepleit de wijkraad Katendrecht-Wilhelminapier in een brief aan wethouder Said Kasmi. Aanleiding is de komst van het Eurovisie Songfestival naar onze stad. Het moet een vlag worden van 1200 vierkante meter groot.

De gigantische vlag moet niet alleen tijdens het Songfestival boven de stad uit torenen, maar moet een permanente plek krijgen, bijvoorbeeld op de kop van de Wilhelminapier bij Hotel New York. De vlag moet komen te hangen in een mast van zestig tot tachtig meter hoog, in de kleuren van het Eurovisie Songfestival. Het project moet 170.000 euro kosten. (Bron: Facebook/Havenloods).

Vlag zonder wapen

Het idee past prima in de ontwikkeling naar een Europa van de regio's. Het is belangrijk dat Rotterdam een eigen culturele weg ontwikkelt, één die niet gedicteerd wordt door de culturele Bermudadriehoek Amsterdam-Hilversum-Den Haag. Tegelijkerijd is het zaak om niet te ver te gaan; de mast in Eurovisiekleuren symboliseert dat. 

In de Rotterdamse gemeenteraad is genoeg steun voor het vaker inzetten van de Rotterdamse vlag. Zie Vlag van Rotterdam: If mayors ruled the world

 

Deel dit bericht met je vrienden!