donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

RIVM: + 9 doden, + 56% positief getesten

11 augustus 2020 (de redactie)

In haar update,  over de week van 5 augustus t/m 11 augustus 2020, meldt het RIVM dat afgelopen week 4.036 nieuwe personen positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 1.448 meer meldingen dan vorige week, ofwel een stijging van 56%.  Daarmee zet de stijgende trend van vastgestelde besmettingen door.

Er zijn in de afgelopen week 38 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 6 minder dan vorige week. 

RIVM's Van Dissel op een briefing voor parlementsleden op 11 aug.2020. Screenshot NPO1 RG

Er zijn 9 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 3 meer dan in de week er voor. 

Bijna 100.000 mensen hebben zich in de afgelopen week laten testen in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  teststraten. Dat is iets minder dan in vergelijking met de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week gestegen van 2,3% in de week van 27 juli naar 3,6% in de week van 3 augustus. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1.  Zie het nieuwsbericht stijgende trend vastgestelde besmettingenCOVID-19 zet door.  

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Volgens de medische universiteit Johns Hopkins ligt het totale dodental in Nederland nu op 6178 .

Zie ook:

Lees meer over:

corona RIVM
Deel dit bericht met je vrienden!