donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

RIVM: + 16 doden. 4000 nieuwe besmettingen. Stijging vooral tussen 20 en 29 jaar.

18 augustus 2020 (de redactie)

Update 12 augustus t/m 18 augustus 2020

Afgelopen week zijn er 4.013 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn er net iets minder (23) dan  vorige week. Er zijn in de afgelopen week 50 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 12 meer dan vorige week.

Er zijn 16 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 7 meer dan in de week er voor. Volgens John Hoskins Universiteit zijn er nu in Nederland 6194 bevestigde doden door COVID-19.

In de afgelopen week hebben ruim 102.000 mensen laten testen in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  teststraten, 3.500 mensen meer dan de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week 3,5% is ongeveer gelijk gebleven. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1. Dat betekent dat het virus zich uitbreidt. 

Quarantaine waarschijnlijk naar tien dagen

Tegelijk adviseert het Outbreak Management Team (OMT) het kabinet om de quarantaine periode te verkorten tot 10 dagen. Nu geldt 14 dagen. De verwachting is dat het kabinet het OMT-advies vanavond zal overnemen. Volgens recent onderzoek waar het OMT zich op baseert, krijgt 97% van de mensen de ziekte binnen zeven dagen. Binnen tien dagen is dat 99%. 

Stijging in alle leeftijdsgroepen

Er werden 4.013 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dit aantal nieuwe vastgestelde besmettingen is ongeveer gelijk als vorige week. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens is gestegen.

Er zijn grote regionale verschillen in het aantal meldingen. De meeste meldingen van nieuwe vastgestelde besmettingen komt uit de provincie Zuid-Holland. Daarna komen de meeste meldingen uit de provincies Noord-Holland en Noord-Brabant. Binnen Noord-Brabant komen de meeste meldingen uit het westen van deze provincie. Per aantal inwoners is ook het aantal meldingen in de provincies Utrecht en Flevoland hoger dan vorige week. (zie epidemiologische rapport)

In alle leeftijdsgroepen is een stijging van het aantal meldingen te zien in de afgelopen weken. Het hoogste aantal meldingen per 100.000 inwoners zien we in de leeftijdsgroep van 20 tot 29 jaar.

Tabel RIVM

Zie ook:

Lees meer over:

RIVM
Deel dit bericht met je vrienden!