woensdag 20 januari 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Foto Vetron

Chauffeurs in haven vrezen handscan als virusverspreider & Haven blijft 24/7 operationeel

24 maart 2020 (de redactie)

Rijnmond. nl meldt dat vrachtwagenchauffeurs in de Rotterdamse haven vrezen besmet te raken met het coronavirus door het gebruik van de handscans. Met dit apparaat kan de terminal de identiteit van de bestuurder en de inhoud van de container controleren.

Sommige chauffeurs maken het apparaat daarom eerst zelf schoon, voor ze hun hand in de handscan leggen. “Maar waarom schaffen ze dat ding in coronatijd niet helemaal af, zoals sommige andere bedrijven wel doen?”, vraagt een van de chauffeurs aan RTV Rijnmond.

CargoCard

De handscan maakt een afdruk van de linkerhand van een chauffeur. Het patroon van de vingerafdrukken en de lijnen in de hand worden gekoppeld aan de zogenaamde CargoCard. Hierop staan de identiteit van de chauffeur en de gegevens van de firma waar hij werkzaam is. De CargoCard geeft toegang tot de terminal. Deze wordt samen met een handscan gecontroleerd bij de uitname of afgifte van de container(s).

Lees hier verder.

Roeiers in de Rotterdamse haven

Haven Rotterdam blijft operationeel na aangescherpte kabinetsmaatregelen

De haven van Rotterdam blijft 24/7 operationeel, ook na de aangescherpte maatregelen die het Nederlandse kabinet heeft afgekondigd op maandagavond 23 maart 2020 tegen verspreiding van het coronavirus. Scheepvaartafhandeling en de daarbij behorende processen in de logistieke keten zijn immers eerder al door de Rijksoverheid aangewezen als vitaal proces om de samenleving draaiende te houden.

Uiteraard blijven Havenbedrijf Rotterdam, het havenbedrijfsleven en nautische dienstverleners in de haven de gezondheidsrichtlijnen en aanbevelingen van de autoriteiten in acht nemen, zoals thuiswerken waar mogelijk, voldoende onderlinge afstand houden en goede persoonlijke hygiëne.

Lees op deze speciale webpagina antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en haven van Rotterdam

Lees meer over:

corona
Deel dit bericht met je vrienden!