maandag 25 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Regisseur Peter Strickland te gast in KINO

23 augustus 2019 (de redactie)

KINO Rotterdam is vereerd om op woensdag 28 augustus 'An Evening With Peter Strickland' te organiseren. De Britse schrijver en regisseur, bekend van Berberian Sound Studio (2012) en The Duke of Burgundy (2014), is deze avond te gast voor een speciale ‘double bill’ – twee hoofdfilms op één avond.

KINO vertoont een voorpremière van zijn nieuwste film In Fabric, gevolgd door een Q&A en aansluitend volgt een vertoning van Strickland's favoriete film, de gotische horrorfilm Les yeux sans visage uit 1960. Beide films worden geïntroduceerd door Strickland zelf.


Programma:

19:00 – In Fabric
21:10 – Pauze
21:25 – Q&A Peter Strickland
22:00 – Les yeux sans visage (1960) – (Frans gesproken met Engelse ondertiteling)

In Fabric
Strickland is al drie films lang in de ban van de Giallo en de Italiaanse thrillers met vaak een occult randje. Met In Fabric levert hij een griezelige film af die ook zo uit de jaren ’70 had kunnen komen. Hier de trailer.

Les yeux sans visage (1960)
Deze gotische horrorfilm van Georges Franju was de inspiratie voor vele (moderne) filmmakers en mixt op unieke wijze het lyrische met het gruwelijke, het existentialisme met exploitation. Een briljante, obsessieve chirurg tracht met radicale middelen het uiterlijk van zijn verminkte dochter te herstellen, maar tegen welke prijs? Een waarachtig meesterwerk dat exemplarisch blijft voor de rijke Franse cinema van de jaren zestig.

Praktische informatie:
Datum: Woensdag 28 augustus
Aanvang: 19:00 uur
Locatie: KINO Rotterdam, Gouvernestraat 129-133 Rotterdam
Tickets: €18 / Cineville: gratis

Informatie & tickets (https://kinorotterdam.nl/film/an-evening-with-peter-strickland/)

Foto 1: wikipedia.org

Foto 2: moviemeter.nl

Deel dit bericht met je vrienden!