dinsdag 27 juli 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Wesley dos Santos op de achterflap van 'Óndernemen als baas' Afb Levboeken

Thinkeren, hosselen en teruggeven. Recensie van 'Ondernemen als een baas':

16 december 2020 (Ed de Meyer)

Wesley dos Santos en Johan van Boven zijn twee enthousiaste, ondernemende mensen uit, respectievelijk Rotterdam Noord en West. Samen lieten ze het spraakmakende boek ‘Ondernemen als een baas’ het levenslicht zien. Johan was daarbij de (ghost-)writer en Wesley de verteller en initiatiefnemer van het boek.

Thinkeren, Hosselen en Teruggeven

Wesley dos Santos, heeft Kaapverdiaanse achtergrond en heeft met succes drie ondernemingen opgezet. Dat zijn achtereenvolgens: een sportzaak met sneakers, een botenverhuur bedrijf in Delfshaven ‘Hey Kapitein’ en ‘uniekcv.nl’ een bedrijf dat mensen coacht bij hun presentatie. Hij hanteert daarbij een specifieke methode waarbij het ondernemen in drie stappen gebeurt: Thinkeren, je verbeelding laten werken. Hosselen, geld verdienen en Teruggeven, circulair denken, wat geef ik terug aan milieu en buurt. Johan zat 15 jaar in de sportjournalistiek en schreef in Metro en Spits. Na deze periode ging hij werken als content manager bij de Hogeschool Rotterdam, waar hij als redacteur de communicatie van de Hogeschool verzorgde. In die functie kwam hij in contact met Wesley dos Santos die voor de Hogeschool een video maakte over de loopbaan van oud-studenten.

Bruna

Johan raakte geboeid door de spannende ondernemersverhalen van Wesley. Dos Santos vertelde Johan over zijn ambitie om over zijn leven en ondernemerschap in 2020 een boek te schrijven. Langs de neus weg bood Johan hem aan ghostwriter van het boek te worden. Nog geen twee weken later hing Wesley aan de lijn: of Johan kennis wilde maken met de uitgever van Dos Santos. Vervolgens werd in het kantoor van uitgever A.W.Bruna het contract getekend.

Ondernemen nieuwe stijl

Naast zijn bewogen ondernemersverhaal van Wesley dos Santos presenteert ghostwriter Johan van Boven verschillende rolmodellen van andere ondernemers, waarin je eveneens de drie stappen van Wesley terugziet. Die ondernemers zijn: Anouk Hogendijk, Jandino Asparaat, Toussani, de initiatiefnemer van picknick online, een topvrouw van Jumbo, rapper Linnen, Broederliefde, en een strafadvocaat. Allemaal dus thinkeraars, hosselaars en teruggevers, die samen een boeiend overzicht geven van nieuwe Rotterdamse ondernemers.

Praten in restaurants en cafe’s

Het boek ‘Ondernemen als baas’ is bij Donner te verkrijgen. Het boek met een omvang van 45.000 woorden kwam in een bescheiden negen maanden tijd tot stand. Daarbij waren de vele uren dat Wesley en Johan met elkaar spraken in restaurants en cafe’s instrumenteel. Wesley dos Santos over hun boek: ’ Het was een heel gelukkige bevalling.’

Wesley Dos Santos en Johan van Boven ‘Ondernemen als een baas’ ISBN 9789400512283 Een uitgave van Levboeken.nl  Adviesprijs €20,99

Zie ook:

Lees meer over:

Rotterdam Economie Samenleven
Deel dit bericht met je vrienden!