zaterdag 23 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Aboutaleb tijdens de herdenking van de slavernij, foto Joop van der Hor - voor meer foto's hiervan zie Kopstoot

Raad stemt in met derde termijn voor Aboutaleb

3 juli 2020 (de redactie)

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad steunt een derde termijn voor burgemeester Ahmed Aboutaleb. Hij wordt nu officieel aanbevolen voor een herbenoeming van zes jaar, tot 2027. Daarover is donderdag in het geheim in de raad gestemd. Bron: Rijnmond. 

Lees verder hier

Leefbaar Rotterdam had overigens eerder laten weten tegen te stemmen - niet om de persoon Aboutaleb, maar omdat Leefbaar Rotterdam vindt dat een burgemeester moet worden gekozen.

De gemeente Rotterdam liet vandaag het volgende persbericht uitgaan:

 

Gemeenteraad vóór herbenoeming burgemeester Aboutaleb

Rotterdamse raad stuurt aanbeveling naar Commissaris van de Koning

De gemeenteraad van Rotterdam heeft op donderdag 2 juli vergaderd over de herbenoeming van burgemeester Ahmed Aboutaleb. De raad heeft besloten om de burgemeester aan te bevelen voor herbenoeming en heeft dit kenbaar gemaakt aan de Commissaris van de Koning, Jaap Smit. De tweede termijn van burgemeester Aboutaleb eindigt op 5 januari 2021; de herbenoeming geldt voor een periode van zes jaar.

De aanbeveling moest volgens de procedure uiterlijk vier maanden voor het aflopen van de ambtstermijn door de gemeenteraad worden uitgebracht. De Commissaris van de Koning stuurt de aanbeveling door aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het besluit tot herbenoeming wordt bij Koninklijk Besluit genomen.

Het advies is voorbereid door de Vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester, die werd voorgezeten door de voorzitter van de vertrouwenscommissie, mevrouw Lies Roest. De inhoud van de aanbeveling en de overwegingen alsmede de beraadslagingen van de gemeenteraad zijn volgens wettelijke voorschriften geheim.

Deel dit bericht met je vrienden!