zondag 12 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Tunahan Kuzu

PvdA wil meer mensen voor de zorg

27 februari 2009 (door de redactie)

“Koppel bestrijden van de gevolgen van de kredietcrisis aan oplossen dreigende tekorten in de zorg”, stelt PvdA-raadslid Tunahan Kuzu.

De PvdA-fractie vraagt aandacht voor het dreigende personeelstekort in de zorgsector. Ook wil de PvdA weten hoe het stadsbestuur dit probleem gaat aanpakken. “De PvdA Rotterdam vindt dat ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen ook in de toekomst gegarandeerd moeten zijn van passende zorg’’, aldus PvdA raadslid Tunahan Kuzu.

Uit recente cijfers en onderzoeken blijkt dat in de zorgsector een tekort dreigt aan verpleegkundig en verzorgend personeel. De plannen die het stadsbestuur onlangs aankondigde om de structurele werkloosheid te bestrijden door mensen om te scholen is al een goede start. Ze kunnen dan snel aan de slag in de zorg of in het onderwijs. Dit is een van de maatregelen waarmee het college de klappen van de kredietcrisis wil verzachten.

Volgens raadslid Kuzu is het “onwenselijk dat ouderen zonder zorg komen te zitten vanwege deze personeelstekorten’’. De PvdA-fractie wil daarom dat het college zijn maatregelen om mensen voor de zorg aan te trekken uitbreidt en dat er een promotiecampagne wordt gestart om werken in de zorg te stimuleren.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven