zondag 22 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

PvdA: mobiele camerateams op alle markten

3 maart 2009 (de redactie)

De PvdA wil dat de mobiele camerateams op alle markten actief worden. Het aantal zakkenrollers neemt af en op straat blijft minder zwerfvuil achter na afloop van de markt.

De afgelopen drie maanden hebben twee medewerkers van Stadstoezicht, onder begeleiding van de politie de Afrikaandermarkt gefilmd. De inzet van het camerateam leidde tot een dramatische daling van het aantal aangiftes wegen zakkenrollerij. Zakkenrollers lijken de markt nu te mijden. Onbedoeld neveneffect is dat de marktkooplui hun afval nu beter scheiden.

De camera's die door Stadstoezicht gebruikt worden zijn voor een "prikkie" op Marktplaats gekocht toen bleek dat de inzet van mobiele camerateams van de politie te duur bleek.

“Door de controles bieden marktkooplui meer afval op de juiste manier aan. Hierdoor blijven de Rotterdamse straten en pleinen schoner,” stelt PvdA-raadslid Leo Bruijn. “Bovendien kost het opruimen van de markt veel minder geld. Want minder achtergelaten afval betekent minder opruimen.” Daarnaast vindt de PvdA het effect van de camerateams op de veiligheid van belang.

De PvdA zal komende donderdag in de commissie ESVM voorstellen om de mobiele camerateams snel in te voeren op de markten op de Binnenrotte en het Grote Visserijplein, zodat de veiligheid op de markten verbetert en de kosten van het schoonmaken worden beperkt.

 

Deel dit bericht met je vrienden!