dinsdag 7 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

PvdA 'geschokt' door CDA fractie

13 maart 2009 (de redactie)

PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst is geschokt door het bericht dat de CDA-fractie het vertrouwen in CDA-wethouder Leonard Geluk heeft opgezegd.

Hij begrijpt dat de CDA-fractie onoverkomelijke problemen heeft met een wethouder die verlangt dat zijn eigen fractie “zich volledig voegt naar het beleid dat hij wil voeren”. Maar hij begrijpt niet dat er geen werkbare afspraken waren te maken over de relatie tussen een fractie en de eigen wethouder(s).

Van Heemst ziet wethouder Geluk als een van de dragende krachten van het stadsbestuur. Geluk heeft zijn verantwoordelijkheid voor Onderwijs en Jeugd meer dan waar gemaakt. “Hij is, in mijn ogen, een van de sterkste wethouders van dit stadsbestuur en bovendien landelijk één van de leidende lokale bestuurders op het terrein van Onderwijs en Jeugd. Daarnaast heeft Geluk als lijsttrekker en onderhandelaar veel krediet bij mij opgebouwd,” aldus Van Heemst.


Daar komt bij dat de PvdA-fractie de aanpak van Geluk, ook op de voorbeelden waar juist het CDA grote moeite mee heeft, steeds in meer of mindere mate heeft gesteund. Van Heemst: “Het kan niet zo zijn dat de volgende CDA-wethouder een compleet andere koers gaat inslaan dan Geluk.”

Van Heemst zal aanstaande maandag in PvdA-kring een verdere discussie voeren over de vraag of er verdere politieke consequenties aan dit ingrijpende besluit vastzitten.

 

Deel dit bericht met je vrienden!