woensdag 27 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Prijs Kunsthal: ‘All you can Art’

14 december 2018 (de redactie)

Het unieke samenwerkingsproject 'All you can Art' van Kunsthal Rotterdam en Instituto Buena Bista (IBB) uit Curaçao heeft de eerste &Award gewonnen. Dat werd gisteren bekend gemaakt tijdens de conferentie Beeld&Storm. De &Award is een prijs voor een organisatie die de culturele en creatieve sector met succes inclusiever maakt. Aan de &Award is een geldprijs van 25.000 euro verbonden.

All you can Art (AYCA) is een uniek samenwerkingsproject van de Kunsthal met kunstenaars David Bade, Tirzo Martha, het IBB team, hun alumni, artists in residence en andere betrokken partners in de zorg en onderwijs, zoals Stichting Laurens, Antes Groep en het Zuiderparkcollege. AYCA is een atelier, tentoonstelling en Summerschool ineen waarbij iedereen, maar dan ook écht iedereen de kans krijgt om mee te doen, samen kunst te maken, te leren en te ontdekken.

Juryvoorzitter Noraly Beyer lichtte de keuze kort toe: "Bij All you can Art krijgt iedereen de kans om mee te doen, samen kunst te maken, te leren en te ontdekken. Met activiteiten zoals een Summerschool, tentoonstellingen, externe ateliers, denktanks en de wijken ingaan maakt de Kunsthal een enorme impact. En pakt hiermee op briljante wijze haar maatschappelijke rol op het gebied van diversiteit én inclusie."

Emily Ansenk, directeur Kunsthal: “We zijn ontzettend blij met deze &Award en de waardering voor All you can Art, dat al drie edities zowel in als buiten de Kunsthal heeft plaatsgevonden, als tentoonstelling, Summerschool en open atelier. Deze Award is een fantastische opsteker voor All you can Art 2019, waarvan de vierde editie deze zomer zal plaatsvinden. Samen met het IBB en alle partners beoogt de Kunsthal Rotterdam en de rest van Nederland blijvend te inspireren met deze ‘best practice’ waar echt iedereen bij wil en mag horen.”

Meer over de &Award
&Award is een nieuw in het leven geroepen prijs voor een bijzonder project dat cultuur, creativiteit en diversiteit met elkaar weet te verbinden. De jury van de award bestond uit Noraly Beyer (voorzitter), Raja Felgata, Arno Peperkoorn, Rocky Tuhuteru en Emilio de Haan. De andere genomineerden waren Woiski vs. Woiski van Orkater & Bijlmer Parktheater en Van Gogh Verbindt van het Van Gogh museum.

De uitreiking vond plaats tijdens de eerste editie van de conferentie Beeld&Storm. Een dag waar vertegenwoordigers uit de culturele en creatieve sector met elkaar spraken over de stappen die er nodig zijn om de sector een afspiegeling te laten zijn van de samenleving. Beeld&Storm is een initiatief van het LKCA en het Actieplan Cultuur en Creatief Inclusief van de Federatie Cultuur. De &Award wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds Podiumkunsten, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Mondriaan Fonds, Nederlands Filmfonds en het Nederlands Letterenfonds, VSB Fonds en het ministerie van OCW.

All you can Art 2018 wordt mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, BankGiro Loterij Fonds, VSBfonds, Stichting Retourschip, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Elize Mathilde Fonds en Winsor & Newton. All you can Art 2016 en 2017 zijn mogelijk gemaakt door Van Leeuwen Van Lignac Stichting, Erasmus Stichting, Dura Vermeer Groep, Fonds voor Cultuurparticipatie, Rotterdam Festivals en Winsor & Newton.

Kijk voor meer informatie over All you can Art en de mooie reportageserie van Open Rotterdam op www.kunsthal.nl/allyoucanart3

> Bij publicatie graag vermelden: info 010-4400301, www.kunsthal.nl,

openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur, zon- en feestdagen 11.00 - 17.00 uur

Foto: Tetsuro Miyazaki. Van links naar rechts op de foto: Vlnr: Barbera Wolfensberger (Directeur-Generaal OCW), Mariëtte Maaskant (Kunsthal), Johan Gielen (Kunsthal) en Noraly Beyer (juryvoorzitter).

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!