donderdag 2 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Première RESPECT 5 min. Film Festival

4 oktober 2017 (door de Redactie)

Op woensdag 11 oktober om 10.30 gaan de film portretten van RESPECT 5 minutes Film Festival, onderdeel van Arab Film Festival, in première. Thema van dit jaar: Vluchtelingen. In totaal doen 8 scholen uit Rotterdam mee aan dit project en strijden zij voor de titel “RESPECT Award 2017”.

Deze portretten, gefilmd en geregisseerd door de leerlingen zelf, schetsen verhalen van asielzoekers en vluchtelingen die noodgedwongen hun land hebben verlaten. Zij geven een beeld van hun huidig bestaan, dromen en hun ambities in Nederland.

Tijdens het 2-daagse RESPECT 5 minutes Film Festival worden de portretten aan meer dan 2.000 bezoekers getoond, verkiest een jury de beste portretten en krijgt de winnaar de “RESPECT Award 2017” uitgereikt voor het beste filmportret.

Gedurende twee maanden, voor de zomervakantie, maakten acht scholen uit het voortgezet onderwijs eigen filmportretten van 10 asielzoekers en vluchtelingen onder begeleiding van professionals. Spannende ontmoetingen en bijzondere momenten voor zowel leerlingen als vluchtelingen. "Toen, nu en verder" is het verhaal van de nieuwe gezichten van Rotterdam.

Respect, 5 minutes Film Festival is een nieuw ontwikkeld project gebaseerd op hedendaagse ontwikkelingen, gerelateerd aan multimedia, sociale media en de rol en invloed daarvan op jongeren. De titel 'Respect' refereert aan de maatschappelijke thema's die we ieder jaar aan het festival verbinden.

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road