donderdag 13 augustus 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Premier Rutte: "Groot deel van Nederlanders zal coronavirus krijgen"

16 maart 2020 (door de redactie)

Aldus premier Rutte in zijn speech vanavond aan het volk. Zaak is om de opmars van het virus te vertragen; als niet iedereen tegelijk ziek wordt, zijn de behandelmogelijkheden beter. Bovendien win je tijd voor de ontwikkeling van een vaccin. Iemand die het virus heeft gehad en is genezen, is daarna immuun. Beetje bij beetje wordt er zo volksimmuniteit opgebouwd. 

De tekst van de volledige toespraak is hier te lezen.

 

Hier reacties & VIDEO over 'Herd immunity' - groepsimmuniteit.

 

 

llen Verkoelen @EllenVerkoelen

Mooie speech maar mijn zorg: Er is geen zekerheid dat groepsimmuniteit ontstaat en hoe lang die aanhoudt! Dus weten we niet of de strategie werkt. Die gok neemt dit kabinet met dit scenario van beheerste verspreiding! Dat is eerder een politieke keuze dan een wetenschappelijke!

 

Han van der Horst @Hanvanderhorst

Ik begrijp niet waarom alle gasten bij #dwdd #Rutte zo vergoddelijken. Hij had niet nieuws te melden en vooral niks concreets. Met mate voor wie nu voor zware geldnood staat, heeft geen zekerheid gekregen. Alleen begrip. Daar kun je niet van eten.

 

Geert Wilders @geertwilderspvv

Rutte moet alles doen om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen ziek worden en het virus zich zo min mogelijk verspreidt. Een lockdown, waar veel landen al voor kiezen, helpt daarbij. Jammer dat hij daar niet voor kiest. Maar we strijden beiden voor een indamming vd crisis!

 

Henk Krol @HenkKrol

Indrukwekkende toespraak van een zichtbaar vermoeide minister-president Rutte. Dank voor deze duidelijkheid, transparantie. Goed dat hij speciale aandacht had voor ouderen en zwakkeren. Laten we nu solidair zijn. We moeten hier samen tegen vechten.

 

Michel van Elck @Michelvanelck

Wat ongelooflijk heftig en vreselijk allemaal. Nu - ja uit mijn mond - van links tot rechts gezamenlijk dit monster s.v.p. bestrijden. Alle neuzen dezelfde kant op om dit te overwinnen. #coronavirus #prioriteit

 

Stephan van Baarle @StephanvBaarle

Dit is zwaar. Medeleven voor iedereen die is getroffen. Respect voor iedereen die in de zorg aan de frontlijn staat. Vergeet nooit: Wij zijn Rotterdammers. Wij houden vol. Wij kijken om naar elkaar. Samen komen we hier uit. #coronavirus

 

Thierry Baudet @thierrybaudet

Hopen op groepsimmuniteit is uitzonderlijke, riskante strategie. Frankrijk gaat in lockdown op advies experts. Nederland niet. Waarom? #FVD blijft bezorgd om gezondheidsrisico's Nederlanders en druk op zorgsysteem. Wij bepleiten de om ons heen gekozen aanpak incl. grenscontroles!

 

Zihni Özdil @ZihniOzdil

Belangrijkste twee punten uit Rutte’s speech:

Duidelijkheid over NL strategie: gecontroleerde spreiding tbv groeps-immuniteit & Hint naar een ZZP-fonds

 

Wierd Duk @wierdduk

Dus we gaan voor de 'herd immunity', aldus Rutte. Risicovolle aanpak. Surrealistisch en dystopisch om een premier in deze setting over het gevaar van een virus te zien spreken. Een Hollywood-film dit. #coronanederland #coronapocolypse & Er is in een land als NL en een cultuur als de onze waarschijnlijk geen alternatief. Maar dan moeten we eerlijk erkennen dat (tien)duizenden mensen zullen komen te overlijden.

 

@judithpennarts #Nieuwsuur Van Dissel RIVM: “We willen het virus laten rondgaan onder de gezonde mensen die er weinig last van hebben zodat de zwakkeren beschermd worden.” #groepsimmuniteit

 

VIDEO Groepsimmuniteit uitgelegd:

UPDATE: Rutte: Lockdown ook voor Nederland denkbaar

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven