zaterdag 19 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Portret onthuld van drummer Tony Viola

7 mei 2009 (door de redactie)

Op de begraafplaats Crooswijk is een hommage gehouden aan de vorig jaar overleden Rotterdamse jazzdrummer Tony Viola.

Op zijn graf is een porseleinen tegel in kleur geplaatst met het portret van de drummer, gemaakt door kunstenares Poeki. Zo’n veertig belangstellenden uit de muziek- en kunstenaarswereld woonden de plechtigheid bij.

Ceremoniemeester Wim de Boek leidde gastspreker Jim Postma in die enkele autobiografische verhalen van Viola voor droeg. Daarnaast vertelde Postma dat er een initiatief is genomen via het Centrum Beeldende Kunst (CBK) om in Rotterdam te komen tot een ‘jazzmemorial’ voor zowel overleden als levende Rotterdamse jazzmusici. Daarvoor zou een beeld moeten worden opgericht, waar jaarlijks een jazzsessie wordt uitgevoerd. Als mogelijke locatie wordt gedacht aan de Westersingel.Jazzlegende John Engels en een jazzduo van Jos Valster eerden Tony Viola met een geïmproviseerde jazzsessie, bijgestaan door een anonieme mondharmonicaspeler.

Het was Sandra Kleij van café Walenburg (de stamkroeg van de drummer) die zijn portret onthulde, waarna er volop jazz werd gespeeld in het café. De regie was in handen van Dineke Baart.

 

Foto Impressie (klik op de afbeeldingen om ze te vergroten)
{gallery}tonyviola{/gallery}

Deel dit bericht met je vrienden!