dinsdag 18 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Leo Bruijn Foto Partijarchief PvdA

Gedreven en alom gewaardeerd Rotterdams politicus en horecaondernemer Leo Bruijn overleden

26 augustus 2020 (Ronald Glasbergen)

De gedreven en onder collega's zeer gewaardeerde Rotterdamse politicus en horecaondernemer Leo Bruijn is vandaag overleden. Hij werd 63 jaar oud. Hij was al geruime tijd ongeneeslijk ziek. De Bruijn (1956) leidde jarenlang de fractie van Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Rotterdam en werd daarna fractieleider van de PvdA als Statenlid voor de provicie Zuid Holland. Eind januari moest hij zijn functie als fractieleider in de provincie neerleggen wegens zijn ziekte. 

Leo Bruijn groeide op in de regio, ging in Rotterdam studeren en raakte tijdens zijn studie geboeid door zowel de horeca, voetbalclub Sparta waarvan hij enthousiast en actief aanhanger was, als door de sociaal democratische politiek. Voor dat laatste was toenmalig PvdA leider Joop den Uyl zijn grote inspirator zo vertelde hij op de website van PvdA ZuidHolland: 'Mensen gelijke mogelijkheden geven om als zij dat willen, zij binnen hun mogelijkheden het maximale kunnen bereiken. Dit credo blijft voor mij altijd leidend, zowel in mijn bestaan als ondernemer als dat van politicus.' 

December 2005 stond Leo Bruijn achter de bar van Café Timmer aan de Oude Binnenweg. Hier in drie foto's: de tap, afwerking en de afdronk van een biertje. 

De tap Foto Wim de Boek 

De afwerking Foto Wim de Boek

De afdronk Foto Wim de Boek

Op woensdag 2 september wordt in besloten kring van familie, vrienden, collega's en de PvdA afscheid genomen van Leo Bruijn in de Laurenskerk. 

 

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!