woensdag 19 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Asha Karami Foto Helen van Meene courtesy Poetry

Uit (on)betrouwbare bron (Poetry International Archives)

25 december 2021 (incidentele auteur)

Aan het eind van dit jaar vol alternatieve feiten, parallelle werelden en complottheorieën zetten we onze feiten maar eens op rij. 'ach ja, feiten / je mist altijd wel een perspectiefje' (Anne Vegter), maar spreken dichters niet altijd de waarheid? Check deze Archive Tour met elf gedichten over feiten en fantasie, ‘niet verder te splijten waarheden’ en ‘de samenvatting van een door god geschreven speech’, van Ramsey Nasr, Els Moors, Katia Kapovich, Admiel Kosman, Asha Karami en andere zeer betrouwbare dichters van naam.

gedichten:


 Feiten op een rij  (door Jan Coerwinkel)

Aan het eind van opnieuw een jaar vol alternatieve feiten, parallelle werelden en complottheorieën zetten we onze feiten nog maar eens op rij. “ach ja, feiten / je mist altijd wel een perspectiefje”, schrijft Anne Vegter in “Mijn data”. De waarheid was nog nooit zo persoonlijk; jouw selectieve keuze uit (on)betrouwbare bron. Ideologie of fantasie, met een beetje hulp van het internet voorzie je elke bewering in een vloek en een zucht van een overtuigende onderbouwing.

Gelukkig spreken dichters altijd de waarheid. Geniet van elf spannende gedichten over feiten en fantasie, wetenschap, droomwereld en revolutionaire sympathieën, ‘niet verder te splijten waarheden’ en ‘de samenvatting van een door god geschreven speech’, van Ramsey Nasr, Els Moors, Katia Kapovich, Admiel Kosman, Ellen Deckwitz en andere grote en betrouwbare dichters.

De smaak te pakken klik dan hier 

     
 
 

Zie ook:

Lees meer over:

poetry
Deel dit bericht met je vrienden!