woensdag 26 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Peter van Heemst: "Verwijs index Antillianen is voor Rotterdam hard nodig"

17 november 2008 (de redactie)

Peter van Heemst, fractievoorzitter van de PvdA Rotterdam, is blij dat het kabinet alsnog wil gaan bekijken of de Verwijs Index Antillianen toch ingevoerd gaat worden.

"Afgelopen donderdag heb ik in het debat over de begroting voor 2009 al aangegeven dat het zorgelijk is dat de Verwijs Index door minister Vogelaar in de ijskast is gezet. Dat is een slechte zaak voor Rotterdam. De Verwijs Index is een onmisbaar middel om Antilliaanse jongeren in het vizier te houden die in Nederland van stad naar stad zwerven en in het criminele circuit verdwijnen."


Nadat de Raad van State had vastgesteld dat de Verwijs Index juridisch houdbaar is, liet minister Vogelaar vorige week weten dat zij had besloten deze Index alsnog niet te gaan invoeren. Daarmee werd Rotterdam een belangrijk middel uit handen geslagen om de overlast én criminaliteit van Antilliaanse jongeren die door Nederland zwerven goed aan te pakken.

Van Heemst hoopt dat het kabinet onder aanvoering van de nieuwe minister voor Integratie alsnog gaat besluiten de VerwijsIndex daadwerkelijk in te voeren: " Niet alleen om criminaliteit en geweld uit te bannen, maar juist ook om via hulp en zorg deze jongeren weer op het rechte pad te krijgen. "

 

Deel dit bericht met je vrienden!