dinsdag 7 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

'Pedojaagster' Van Hertum nu zelf voor de rechter

10 maart 2009 (de redactie)

Rotterdam - De zelfbenoemde 'pedojaagster' Yvonne van Hertum moet dinsdagmiddag verschijnen voor de rechtbank in Rotterdam. In kort geding eist Martijn V. dat Van Hertum hem van haar website haalt waarop pedoseksuelen met naam en toenaam worden genoemd. V. eist bovendien een schadevergoeding met een maximum van 750.000 euro.

Volgens V. is Van Hertum de eigenaar/beheerder van de website dutchpredators.org waarop hij te zien is. Van Hertum beweert onschuldig te zijn. „Ze zijn van een Amerikaan. Ik ben slechts de woordvoerster. Ik heb alleen een website van mijn hondjes.” Door gebruik te maken van een in de Verenigde Staten gehoste website omzeilt de 'pedojaagster'de Nederlandse wet die veel strenger is als de Amerikaanse als het om de privacy van veroordeelde misdadigers gaat.

 

 

Verenigde staten

Enkele jaren geleden werd de site stopkindersex.com door Van Hertum opgezet. Begin 2008 werd de domeinnaam verkocht aan een amerikaan. De website Dutchpredators.org heeft sinds de lancering op 16 februari al meer als 1 miljoen bezoekers getrokken. De website staat geregistreerd op naam van ene Menno E. Aartsen. Aartsen emigreerde in 1983 naar de Verenigde Saten. Of hij ook daadwerkelijk de eigenaar is van Dutchpredators.org is onbekend.

De eiser in dit kort geding is volgens Van Hertum veroordeeld voor ontucht met drie meisjes van 13 en 14 jaar oud. Volgens de pedojaagster heeft 'iemand' van de rechtbank de gegevens van V. aan Van Hertum gemaild. „Alleen met bewijzen wordt een pedo op de websites gezet”, verklaarde ze

 

 

 

Intimidatie

Van Hertum is op z'n zachtst gezegd 'omstreden'. De Rotterdamse heeft minstens zoveel vijanden als vrienden. Zorgvuldigheid in haar missie lijkt niet haar sterkste kant. Wie niet voor Van Hertum is tegen haar. Dit resulteert vaak in intimidatie en bedreigingen. Haar onwelgevalligen worden als 'pedovriend' benoemd en op nare wijze in de media te kijk gezet. 'Slachtoffers' van Van Hertum's wraak hebben zich verenigt op de website overvonne.org

Rotterdam Vandaag & Morgen publiceerde op 11 februari een stuk van journalist Dirk Mellema onder de noemer "De overeenkomsten tussen twee pedojagers". Het opinierende artikel trof een vergelijk tussen Van Hertum en de Belgische pedojager Marc Vervloesem. Van Hertum reageerde furieus en dreigde onmiddellijk met aangifte tegen deze site wegens smaad en laster. De redactie van deze site heeft geen kennis van enige aangifte die inmiddels tegen ons gedaan zou zijn. De reactie van Van Hertum op dit artikel illustreert echter wel op treffende wijze hoe Van Hertum omgaat met haar onwelgevallige meningen.

Van Hertum stond een keer eerder in een vergelijkbaar kort geding en ooit in een strafzaak voor de rechter. Ze werd toen beticht van smaad en laster.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!