donderdag 23 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

P(l)ay Attention in Rotterdam aan de Coolsingel

26 juni 2017 (de redactie)

Op dinsdag 27 juni om 12:30 wordt P(l)ay Attention in Rotterdam aan de Coolsingel in gebruik genomen. Dit bijzondere verkeerslicht maakt fietsers erop attent dat het gevaarlijk is om te fietsen terwijl je op je telefoon kijkt.

De installatie vertelt over het tragische ongeluk van Tommy-Boy Kulkens en speelt zijn Spotify-playlist. Zodra een fietser op de fietsersknop drukt, gaat de playlist van Tommy-Boy spelen en licht een tekst op: ‘Druk op de knop voor het volgende nummer. Tommy-Boy Kulkens (13) overleed op de fiets. Hij was bezig met muziek op zijn telefoon. Je luistert nu naar zijn playlist. P(l)ay Attention.’

P(l)ay attention is voortgekomen uit een studieopdracht van twee studenten aan de Willem de Kooning Academie, Carlijn Bijlsma en Tom Sibma. De gemeente Rotterdam heeft het project doorontwikkeld tot deze bijzondere verkeersinstallatie. Om de twee maanden wordt het op een ander kruispunt neergezet.

De vader van Tommy-Boy, Michael Kulkens, zal tevens aanwezig zijn bij de onthulling van het verkeerslicht.

Programma
12:30 uur Verzamelen bij kruispunt Meent Coolsingel
12:35 uur Korte interviews met wethouder Pex Langenberg (mobiliteit) , studenten en Michael Kulkens, gezamenlijke onthulling verkeerslicht (fotomoment)
12:50 uur beantwoording vragen media

 

Deel dit bericht met je vrienden!