zondag 27 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Overleden dichters als straatnaam

12 juni 2014 (door Jim Postma)

Op zaterdag 14 juni om 16.00 uur worden de officiële straatnaamborden onthuld in Lombardijen van de bekende Rotterdamse overleden dichters Cor Vaandrager, Theo Verhaar en Riekus Waskowsky.

Het gaat om een initiatief van Poetry International, de gebiedscommissies van IJsselmonde en de commissie van advies over straatnamen.

Theo Verhaar

De straatnaamborden komen te hangen in de buurt van het Moois Plan in Lombardijen (IJsselmonde). Op de blauwe straatnaamborden komt te staan: Cor Vaandragerveld, Theo Verhaarveld en Riekus Waskowskyhof.

Cor Vaandrager

De deelnemers voor deze poëziemanifestatie verzamelen in de Openbare Bibliotheek aan de Dantestraat 365, waar om ongeveer 15.00 uur wordt vertrokken naar de drie betreffende straten.

Jos Valster
Na de onthullingsplechtigheid wandelt de groep onder muzikale begeleiding van saxofonist Jos Valster terug naar de bibliotheek in de Dantestraat. Stadsarchivaris Jantje Steenhuis zal daar een boekje overhandigen aan de vicevoorzitter van de gebiedscommissie Ger Siesen. theo verhaarveld

Dichter Rien Vroegindewey presenteert daar ook zijn boekje ‘Drie barden in Lombardijen’, dat hij speciaal schreef over zijn drie overleden collega’s.
 

 

Deel dit bericht met je vrienden!