vrijdag 23 oktober 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

animatie van het het coronavirus Afbeelding www.scientificanimations.com - wiki-images

Stevige overheidsmaatregelen tegen verspreiding coronavirus

12 maart 2020 (door de redactie)

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De maatregelen gelden tot en met 31 maart. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten, gebaseerd op advies van het RIVM,  de maatregelen toe tijdens een persbijeenkomst op donderdag 12 maart.

Die maatregelen zijn:

  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
  • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
  • Scholen in het primair -, voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

In Rotterdam schorten onder meer De Doelen, TheaterRotterdam, Luxor, de Kunsthal  en WORM hun programma op. De komende twee speelronden van de eredivisie, dus ook die van Sparta en Feyenoord, zijn afgelast. Bioscopen als Kino en Cinerama blijven open, maar met beperkende maatregelen. 

Meer algemene aanvullende informatie is te vinden op de site  www.rijksoverheid.nl/coronavirus 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!