dinsdag 2 juni 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Foto orangutanrescue.nl

VIDEO: Orang-oetan aapt verzorgers na tijdens coronacrisis & Kat besmet met virus

2 april 2020 (door de redactie)

Orang-oetans letten altijd heel erg op hun verzorgers. Als die ineens vanwege de coronacrisis telkens hun handen gaan wassen, gaat deze orang-oetan ze direct nadoen. (Video ineens geblokkeerd: daarom maar een video van een orang-oetan die zijn handen wast gepubliceerd in november 2019, net vóór de coronacrisis).

Nog meer over corona en dieren:

Een kat in Hongkong heeft positief getest op het nieuwe coronavirus. De eigenaar van het huisdier heeft het virus ook, aldus een medewerker van de lokale overheid. De kat vertoont nog geen symptomen die voorkomen bij mensen met het virus.

Volgens Hongkong en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het niet bewezen dat katten het virus over kunnen dragen. In Hongkong werd het virus eerder bij twee honden vastgesteld. Het is de tweede kat met het coronavirus. De eerste was in België. Die kat heeft het virus ook van de eigenaar gekregen. (bron: ANP).

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road