vrijdag 3 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Opstelten hekelt Hulman

26 januari 2009 (de redactie)

VVD-voorzitter Ivo Opstelten is niet blij met de in opspraak geraakte burgemeester Stefan Hulman van Den Helder. "Als partijgenoot zeg ik dat we dit soort zaken niet kunnen hebben.”

Opstelten zegt dit over zijn partijgenoot in een interview met het AD van maandag. Hij vindt dat Hulman af moet komen „van dat beeld dat hij een zakkenvuller is”.

Hulman raakte wegens een vergoeding voor dubbele woonlasten in de problemen. Opstelten „Dit had hij niet mogen doen. Als partijgenoot zeg ik dat we dit soort zaken niet kunnen hebben.”
Of Hulman zijn huizen verkoopt of niet maakt Opstelten niet uit. „Ik kan niet kijken in zijn huishoudboekje maar hij moet iets verzinnen tegen de beeldvorming”, aldus Opstelten.

De voormalige burgemeester van Rotterdam kent Hulman nog van de tijd dat deze raadslid en wethouder was in deze stad. Zijn ervaringen met hem zijn uitstekend. Hij had hem daarom „zeer positief aanbevolen” in Den Helder.

Op de vraag of Hulman burgemeester kan blijven, stelt Opstelten: „Het is goed dat hij inmiddels het boetekleed heeft aangetrokken. Hij krijgt nu misschien een nieuwe kans”.

Opstelten verder: „Hulman moet nu zichzelf redden. Als het moet in zijn eentje op een zolderkamer. Dat geeft niet, daar wordt een burgemeester krachtig van”.

Een bemiddelaar probeert nu de breuk tussen Hulman en zijn wethouders te lijmen.

Lees de column van Jan Booister over Stefan Hulman

Deel dit bericht met je vrienden!