vrijdag 20 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Oproep! Gezocht: Kinderburgemeester van Rotterdam

25 januari 2022 (een van de redacteuren)

Toespraken houden, lintjes doorknippen en natuurlijk aandacht vragen voor belangrijke onderwerpen die kinderen aangaan. Over soft diplomacy of goeie communicatie met de achterban gesproken. Burgemeester Aboutaleb zoekt er een helper bij: een kinderburgemeester.

Alle kinderen in Rotterdam die nu in groep 7 zitten mogen solliciteren op de baan van Kinderburgemeester.

Waarom een kinderburgemeester?

Kinderen denken anders dan volwassenen. Ook weten ze beter dan volwassenen wat er speelt onder leeftijdsgenoten en wat zij belangrijk vinden. Zo’n helper komt dus goed van pas als het college van burgemeester en wethouders nadenkt en beslist over onderwerpen die kinderen aangaan. Denk aan pesten, meer bewegen, een plek om te spelen, het klimaat en een schone en veilige stad. Hoog tijd dus voor een zoektocht naar de allereerste kinderburgmeester van Rotterdam.

Belangrijkste eigenschappen

Als kinderburgemeester kun je goed luisteren naar de meningen en behoeftes van leeftijdsgenoten. Je snapt hoe je uitlegt aan burgemeester Aboutaleb en de wethouders wat er speelt onder kinderen en wat zij echt belangrijk vinden in hun buurt, op school of in de stad. Je bent niet bang om je eigen mening te geven en je vindt het leuk om voor een groep mensen te staan om hen iets te vertellen.

Solliciteren tot 13 februari

Kinderen kunnen zich tot uiterlijk 13 februari 2022 verkiesbaar stellen voor de functie van Kinderburgemeester via de website van de gemeente Rotterdam. Zij moeten hiervoor wel toestemming krijgen van hun ouder(s)/verzorger(s). Daarnaast is het van belang dat het kind binnen de gemeente Rotterdam woont en er ook in groep 7 op de basisschool zit.

De gekozen kinderburgmeester gaat van september 2022 tot juli 2023 aan de slag en zal dan inmiddels in groep 8 zitten. Uit alle inzendingen worden er vijf kinderen geselecteerd die zichzelf begin april mogen presenteren in het stadhuis, waarna een jury de kinderburgemeester kiest.

Zie ook:

Lees meer over:

Burgemeester
Deel dit bericht met je vrienden!