dinsdag 18 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

EU: Boosterprikken snel uitrollen

Oproep Europese Commissie: voer vaccinatie en boosterprikken op

6 december 2021 (een van de redacteuren)

COVID-19: in navolging op de groeiende druk op Europese ziekenhuizen, een sterke stijging in het aantal besmettingen en de nieuwe omikronvariant presenteert de Commissie een gecoördineerde EU-aanpak voor de coronacrisis.

De voorgestelde maatregelen zijn onder andere dat:

o EU-landen snel boosters moeten uitrollen, te beginnen met de meest kwetsbare groepen

o EU-landen de herziene aanpak voor vrij verkeer toepassen waarbij het digitale COVID-certificaat standaard 9 maanden geldig is

o De EU en EU-landen zorgen dat de binnenkomst van de omikronvariant in de EU wordt beperkt, met regelmatige, dagelijkse evaluaties van de belangrijkste reisbeperkingen.

o EU-landen nieuwe campagnes voeren om de niet-gevaccineerden in alle mensen die in aanmerking komen voor een vaccin te bereiken.

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie: “ Door het snel stijgend aantal gevallen komen onze ziekenhuizen en gezondheidswerkers steeds meer onder druk. Bovendien vereist de komst van de vermoedelijk zeer besmettelijke omikronvariant onze onverdeelde aandacht. Ik ben er echter van overtuigd dat de EU in staat is om deze uitdagingen aan te pakken. [...] In de tussentijd herhaal ik mijn dringende oproep aan iedereen: laat je vaccineren, haal een booster en volg de regels om jezelf en anderen te beschermen.”

Meer info hier 

Zie ook:

Lees meer over:

COVID-19
Deel dit bericht met je vrienden!