dinsdag 7 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Opening Urban Sports Park Hoogvliet

25 augustus 2017 (de Redactie)

Op zaterdag 26 augustus om 12.00 uur opent wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport) het grootste openbare Urban Sports Park van de wereld in Hoogvliet. Uniek aan dit Urban Sports Park is de combinatie van verschillende urban sports op één locatie waar iedereen, jong en oud, actief kan zijn. Pers is van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn.


Sporten in de buitenlucht
Iedereen kan zich wagen aan sporten zoals freerunning, tricking (mix van vechtsport en acrobatiek), skaten, stuntstep, BMX, calisthenics (krachttraining in de buitenlucht) en bootcamp. Ook het feit dat het park naast de bestaande gymzaal ligt van het Nederlandse urban sports center 010Trickz, maakt het uniek.

Droom Urban Sporters komt uit
Het Urban Sports Park is tot stand gekomen na een intensief participatietraject met een aantal urban sporters uit Hoogvliet. Deze Hoogvlietse urban sporters zijn de initiatiefnemers en hebben aan de basis gestaan van het ontwerp. In samenwerking met de gebiedscommissie, de omwonenden en de aannemende partijen GKB en SkateOn is het definitieve ontwerp tot stand gekomen. Met de realisatie van het park komt de droom van deze sporters uit.

Programma opening 26 augustus
12.00 uur: Feestelijke opening door wethouder Adriaan Visser en een demonstratie van diverse urban sports en muziek
12.30 uur: Ervaar zelf het Urban Sports Park!
(Met rondleidingen en informatie over de sporttoestellen voor de beginnende urban sporter, skaten voor de kleine urban sporter en een skate wedstrijd)
16.00 uur: Einde programma

Locatie: Urban Sports Park Hoogvliet, Middenbaan Zuid 71 in Hoogvliet.

Afbeelding: 010Trickz

Deel dit bericht met je vrienden!